Sport

Japonia, de neînduplecat în legătură cu desfășurarea JO: „Vom da dovadă că omenirea poate învinge acest coronavirus”

Publicat: 18 mart. 2020

Shinzo Abe, premierul Japoniei, susține că liderii G7 (Grupul celor șapte) sunt de acord ca Jocurile Olimpice să se desfășoare normal, însă nu a răspuns în momentul în care a fost întrebat dacă acestea riscă să fie amânate sau nu.
Premierul nipon a declarat că se dorește organizarea jocurilor Olimpice cu toate probele stabilite inițial și cu prezența spectatorilor în tribune.

Într-o discuție cu liderii G7, se pare că Abe a spus:

„Facem tot ce ne stă în putere pentru a ne pregăti pentru Jocuri și ne dorim un eveniment complet ca dovadă că omenirea poate învinge coronavirusul”.

Japonia respinge ferm amânarea sau anularea JO 2020

În urmă cu câteva zile, japonezii au fost fermi în momentul în care Donald Trump a propus amânarea Jocurilor Olimpice timp de un an.

„Nu există nicio schimbare în politica Guvernului și noi cooperăm strâns cu reprezentanții CIO, Comitetul de Organizare și autoritățile din Tokyo pentru a continua să pregătim Jocurile cât mai bine, așa cum am prevăzut”, a declarat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Yoshihide Suga.

Ministrul pentru organizarea JO, Seiko Hashimoto, a respins clar posibilitatea ca această competiție să se desfășoare fără spectatori.

„Nici nu ne gândim la așa ceva”, a spus el.

Jocurile Olimpice sunt prevăzute în perioada 24 iulie – 9 august 2020

Adauga un comentariu