Sport

Japonia, exemplu pentru români! Un stadion a fost gata înainte de termen deși construcția a început cu 14 luni mai târziu – FOTO

Publicat: 22 nov. 2019
_____ Vizualizări 0 Comentarii

Japonezii dovedesc încă o dată că se poate – deși au început construcția unui stadion cu 14 luni întârziere, arena este gata cu o lună înainte de termen. Consiliul Sportului din Japonia a anunțat că a încheiat lucrările la Stadionul Național, principala arenă de la Jocurile Olimpice din 2020.

Arena este una din cele mai scumpe construite vreodată – a costat peste un miliard de euro. Proiectul a fost pus în aplicare în decembrie 2016, cu 14 luni mai târziu decât era planificat deoarece design-ul original nu a fost aprobat în urma protestelor publice față de costurile extravagante. Arena cu o capacitate de 60 de mii de locuri are un acoperiș complet acoperit de vegetație pentru a se integra în peisaj. Inaugurarea va avea loc pe 21 decembrie, iar primul eveniment care va fi găzduit de Stadionul Național va fi finala Cupei Împăratului la fotbal, programată pe 1 ianuarie. Olimpiada de Vară se va desfășura apoi vara viitoare, între 24 iulie și 9 august, urmată de Jocurile Paralimpice între 25 august și 6 septembrie.
Stadionul Național este una din cele 8 arene sportive care vor găzdui evenimente olimpice care sunt încheiate sau programate să fie gata înainte de termen.

Stadioanele Steaua, Rapid și Arcul de Triumf trebuia să fie finalizate înainte de Euro 2020

România a primit organizarea a patru meciuri de la Euro 2020 pe Arena Națională din Capitală. UEFA a solicitat celor 12 țări organizatoare să pună la dispoziție alte patru stadioane la standarde internaționale pentru antrenamentele oficiale ale echipelor naționale. Cele patru arene pe care România le-a ales pentru a le moderniza sunt Arcul de Triumf, Steaua, Rapid și Dinamo.
La Stadionul Steaua (capacitate de 31.254 de locuri) s-au executat lucrările de infrastructură în proporție de 95 la sută. Se execută lucrări la partea de suprastructură a stadionului, lucrări din beton monolit și prefabricate; stadiul acestora este de circa 85 la sută.
Au început lucrările la instalații și arhitectură pentru spațiile aferente subsolului stadionului (stadiul de aprox. 25%) și montarea confecției metalice a acoperișului.

Cum stau lucrurile efectiv în teren

La Rapid (capacitate de 14.050 de locuri) au început lucrările la partea de infrastructură, iar stadiul acestora este: spărtură realizată în proporție de 100%, betonul de egalizare în proporție de 70 la sută, hidroizolație la nivelul fundațiilor în proporție de 70 la sută, fundații în proporție de 7 la sută.
La Arcul de Triumf (capacitate de 8.207 de locuri ), lucrările de săpătură, radier, hidroizolații sunt realizate în proporție de 90 la sută, lucrările de execuție stâlpi, diafragme, fundații izolate – 45 la sută, iar lucrările de execuție a elementelor structurale aferente suprastructurii – 25 la sută.
Bucureștiul va găzdui trei partide din grupa C și una în faza optimilor de finală. Astfel, pe Arena Națională sunt programate meciuri în zilele de 14, 18, 22 și 29 iunie 2020. Dacă se califică, echipa națională a României va juca minimum două partide la București

Adauga un comentariu