Până acum, Japonia s-a alăturat activ campaniei de sancțiuni impuse de ţările din vest împotriva Rusiei, alăturându-se marilor state din G7. Administrația Kishida din Japonia a înghețat activele oficialilor ruși, ale băncilor unde sunt oligarhi și ale altor instituții, dar acum Japonia le-a transmis Statelor Unite ale Americii şi Europei că este de ajuns. Japonia nu poate continua să alimenteze războiul din vest în Ucraina în detrimentul economiei sale.
Sancțiunile împotriva Rusiei vin cu un preț scump, cine cunoaște acest lucru mai bine decât Europa și America ale căror economii se confruntă acum cu o criză economică grea, ca urmare a campaniei lor de sancțiuni împotriva Rusiei.
Japonia se confruntă cu probleme din cauza sancţiunilor împotriva Rusiei
Pentru Japonia situația nu este diferită. Potrivit datelor oficiale publicate luna trecută, indicele prețurilor pentru consumatorii din Japonia au crescut cu 0,8 la sută în luna martie față de anul trecut, marcând cea mai mare creştere din ianuarie 2020.
Industriile japoneze se confruntă cu o criză energetică paralizantă, iar securitatea energetică a țării este în prăbușire. În acest context, Japonia le-a clarificat un lucru omologilor săi occidentali, acela că nu se va mai alătura campaniei vestice anti-Rusia cu preţul stabilităţii sale economice. Ministrul japonez al industriei, Koichi Haguda, a exprimat miercuri că nu poate ține pasul cu embargoul petrolier propus de UE asupra Rusiei.
Ministrul s-a întâlnit cu înalți oficiali ai SUA la Washington înainte de a spune că „Japonia are resurse limitate și este dificil pentru noi să ne aliniem imediat la UE”. Remarca lui a venit după ce președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a declarat că „UE își propune să interzică toate importurile de petrol din Rusia până la sfârșitul acestui an. Pe de altă parte, Administrația Biden din SUA presează, de asemenea, toate statele G7 să adopte o asemenea poziţie față de Rusia.
Rusia este cel mai mare furnizor de energie al Japoniei
Este important să înțelegem că Rusia este cel mai mare furnizor de energie al Japoniei. Debitarea legăturilor dintre Rusia și Japonia perturbă inevitabil mediul de securitate energetică. Reuters a raportat că importurile de petrol din Rusia au reprezentat patru procente din totalul importurilor de petrol din Japonia pentru ultimul an fiscal.
De asemenea, gazele naturale de la Moscova au reprezentat nouă la sută din importurile de la Tokyo, iar importurile de cărbune din Rusia au reprezentat 11 la sută.
Până acum, premierul japonez Keshida a încercat să sprijine Ucraina adoptând sancțiunile SUA împotriva administrației Putin. Nu în ultimul rând, Japonia a făcut paşi pentru a încerca să convingă India să ia măsuri severe împotriva Rusiei.
Cu toate acestea, valurile au început să se schimbe acum. Ultimele declarații ale ministrului japonez al Economiei sugerează, de asemenea, că Japonia ar fi încetat deja să susţină Ucraina din cauza şmecheriilor şi a campaniei împotriva Rusiei. Credem că ministrul s-a referit la fake news-urile care s-a folosit în campania mediatică de către Ucraina, potrivit TFIglobal.
Japonia si alte citeva state sunt de facto in faliment !, nu isi mai permit pe bune nici o salata !, de aia urmeaza altfel de linii decit cele predicate