International

Japonia promite un miliard de dolari pentru a ajuta vecinii Ucrainei să primească refugiați

Publicat: 11 mai 2023
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Japonia promite un miliard de dolari pentru a ajuta vecinii Ucrainei să primească refugiați
Japonia promite un miliard de dolari pentru a ajuta vecinii Ucrainei să primească refugiați

Japonia va oferi 1 miliard de dolari pentru a ajuta vecinii Ucrainei să ia refugiați din țara lovită de război, a anunțat joi ministrul japonez de finanțe.

„Pe lângă confirmarea rezultatelor ajutoarelor noastre financiare [pentru Ucraina] până acum, am dori, de asemenea, să discutăm despre cum să ne consolidăm cooperarea cu instituțiile financiare internaționale și să ajutăm țările vecine ale Ucrainei, inclusiv în primirea refugiaților ucraineni”, a declarat reporterilorministrul japonez de finanțe Shunichi Suzuki, potrivit radiodifuzorului public japonez NHK.

Suzuki a vorbit la întâlnirea ministrului de finanțe al G7 și a șefului băncii centrale la Niigata. Japonia este programată să găzduiască summitul G7 de anul acesta la Hiroshima, începând cu 19 mai.

„Aș dori să obțin rezultate concrete și să le aduc înainte la summitul de la Hiroshima”, a spus Suzuki.

Marea Britanie confirmă donarea de rachete de croazieră Storm Shadow către Ucraina

Marea Britanie a donat Ucrainei rachete de croazieră Storm Shadow, a confirmat joi ministerul britanic al Apărării.

Aceasta urmează după raportarea exclusivă a CNN de joi devreme că Marea Britanie a furnizat Ucrainei mai multe rachete de croazieră Storm Shadow, citând conversații cu înalți oficiali occidentali.

Donarea rachetelor Storm Shadow „completează” sistemele cu rază lungă dăruite anterior Ucrainei, precum și rachetele de croazieră Neptune ale Ucrainei, a declarat joi Ben Wallace parlamentarilor.

„Donarea acestor sisteme de arme oferă Ucrainei cea mai bună șansă de a se apăra împotriva brutalității continue a Rusiei, în special țintirea deliberată a infrastructurii civile ucrainene, care este împotriva dreptului internațional”, a spus Wallace în parlament.

Un oficial occidental a declarat pentru CNN că Regatul Unit a primit asigurări de la guvernul ucrainean că aceste rachete vor fi folosite numai pe teritoriul suveran al Ucrainei și nu în interiorul Rusiei. Oficialii britanici au făcut declarații publice frecvente identificând Crimeea drept teritoriu suveran al Ucrainei, descriind-o drept „anexat ilegal”.

Desfășurarea rachetelor are loc în timp ce forțele ucrainene se pregătesc să lanseze o contraofensivă menită să recupereze teritoriul deținut de Kremlin în părțile de est și de sud ale țării.

Adauga un comentariu