Fondatorul Amazon, Jeff Bezos, plănuiește să dea cea mai mare parte a averii sale nete de 124 de miliarde de dolari în timpul vieții sale, spunând într-un interviu exclusiv pentru CNN că își va dedica cea mai mare parte a bogăției luptei împotriva schimbărilor climatice și sprijinirii oamenilor care pot unifica umanitatea în fața profundelor diviziuni sociale și politice.
Aceasta este prima dată când a anunțat că intenționează să-și dea cei mai mulți bani. Criticii l-au certat pe Bezos pentru că nu a semnat Giving Pledge, o promisiune făcută de sute dintre cei mai bogați oameni din lume de a dona cea mai mare parte a averii lor unor cauze caritabile.
Jeff Bezos a anunțat că urmează să își doneze averea!
Întrebat direct de CNN dacă intenționează să doneze cea mai mare parte a averii sale în timpul vieții, Bezos a spus: „Da, vreau”.
Bezos a alocat 10 miliarde de dolari pe parcursul a 10 ani, sau aproximativ 8% din valoarea sa netă actuală, către Bezos Earth Fund, la care Sánchez este co-președinte. Printre prioritățile sale se numără reducerea amprentei de carbon a cimentului și oțelului de calitate; împingerea autorităților de reglementare financiară să ia în considerare riscurile legate de climă; avansarea tehnologiilor de date și de cartografiere pentru monitorizarea emisiilor de carbon; și construirea unor rezervoare de carbon naturale, pe bază de plante, pe scară largă.
Deși Bezos este acum președintele executiv al Amazon și nu CEO-ul acestuia – a demisionat din acest rol în 2021 – el este încă implicat în ecologizarea companiei. Amazon este una dintre cele peste 300 de companii care s-au angajat să își reducă amprenta de carbon până în 2040, conform principiilor Acordului de la Paris, a spus Bezos, deși amprenta Amazon (AMZN) a crescut cu 18% în 2021, reflectând o pandemie.
Soția lui Jeff Bezos a donat aproape 4 miliarde de dolari către 465 de organizații în mai puțin de un an
Bezos și-a comparat strategia filantropică cu efortul său de ani de zile de a construi un motor titan de comerț electronic și cloud computing, care l-a făcut unul dintre cei mai puternici oameni din lume.
„Partea grea este să-ți dai seama cum să o faci într-un mod de pârghie”, a spus el, dând de înțeles că, chiar dacă își dă miliardele, el încă caută să-și maximizeze rentabilitatea. „Nu e usor. Construirea Amazonului nu a fost ușoară. A fost nevoie de multă muncă grea, o grămadă de colegi de echipă foarte inteligenți, coechipieri de echipă muncitori, iar eu constat – și cred că Lauren găsește același lucru – caritatea, filantropia, este foarte asemănătoare.”
„Există o grămadă de moduri în care cred că ai putea să faci și lucruri ineficiente”, a adăugat el. „Deci trebuie să te gândești la asta cu atenție și trebuie să ai oameni geniali în echipă.”
Abordarea metodică a lui Bezos de a oferi este în contrast puternic cu cea a fostei sale soții, filantropul MacKenzie Scott, care recent a donat aproape 4 miliarde de dolari către 465 de organizații în mai puțin de un an.
Da, e un trend de marketing pentru oile retardate spălate pe creier, ca și și articolul ăla în care o ONG istă era supărată, chipurile, o avere.
V am spus că așa începe.
Păi dacă ditamai miliardarii își donează tot, nu e normal ca voi, săraciilor, să renunțați la câte o casă/apartament??!!
Ați văzut că da? Puterea „exemplului”.