Culinar

Jeleu de căpșuni pentru tort. Rețeta cu care vei obține un desert rafinat

Publicat: 29 mai 2023
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Jeleu de căpșuni pentru tort. Rețeta cu care vei obține un desert rafinat
Gustosul jeleu de căpșuni pentru tort se face rapid, cu câteva ingrediente, iar dacă avem în vedere câteva secrete din rețeta marilor bucătari, succesul culinar va fi garantat.

Multe gospodine pregătesc un jeleu de căpșuni pentru tort atunci când vor să îl orneze într-un mod inedit. La ceas aniversar nu lipsește de la masă un tort gustos și aromat făcut cu cremă sau cu fructe, după preferințe. Când vine vorba de savurosul tort, doamnele se întrec în tot felul de trucuri culinare. Iată rețeta cu care vei obține un desert rafinat.

Jeleu de căpșuni pentru tort

La mesele festive nu trebuie să lipsească un tort delicios. Fie că este vorba de o zi de naștere sau de onomatică, fie că pur și simplu vrem să îi cucerim pe cei dragi cu un desert încântător, tortul este alegerea perfectă. Pentru a oferi acestui desert un plus de savoare, doamnele pregătesc un jeleu de căpșuni pentru tort.

Acesta se face rapid, cu câteva ingrediente, iar dacă ținem cont de câteva trucuri din rețeta marilor bucătari, succesul culinar va fi garantat. Tortul făcut cu jeleu de căpșuni este delicios, aromat, cremos și cu siguranță va fi pe placul tuturor celor de la masă. Pentru iubitorii de deserturi cremoase, fine și cu un aspect deosebit, ideal este un tort curcubeu la zi de sărbătoare.

Tortul curcubeu necesită mai mult timp de preparare, ingrediente alese cu grijă, dar la final rezultatul va fi pe măsura așteptărilor. Dacă vrem să pregătim un tort irezistibil și ornat într-un mod inedit, putem opta pentru un delicios jeleu de căpșuni.

Rețeta care te va ajuta să pregătești un desert de casă irezistibil

Pentru deliciosul jeleu de căpșuni pentru tort vom avea nevoie de 250 g de căpșuni, 70 g de zahăr, 5 g de gelatină pudră, 2 linguri de apă, 1 lingură de zeamă de lămâie, 200 de ml de apă caldă.

Mai întâi se spală bine căpșunile, se lasă la scurs apoi se taie în jumătate. Delicioasele căpșuni se pun într-un bol împreună cu zahărul, iar după ce cășunile au lăsat zeamă se adaugă în acest amestec lămâie și apa caldă.

Compoziția obținută se toarnă într-o cratiță și se pune la foc potrivit. Gelatina se dizolvă cu o lingură de apă apoi se va turna în jeleul de cășuni de pe foc. Se amestecă foarte bine și se mai lasă la fiert. Când este gata, se ia cratița de pe foc și se pune într-un vas cu apă rece, apoi se toarnă jeleul în forme și se pune la frigider peste noapte. Jeleul poate fi depozitat și păstrat și în borcane sterilizate.

Savurosul jeleu de căpșuni poate fi consumat ca atare, dar la fel de bine este folosit de către gospodine în prepararea unor torturi delicioase sau prăjituri de casă irezistibile. Jeleul de căpșuni poate fi folosit și pentru ornat tortul, oferind acestuia un plus de savoare și un aspect deosebit, care îi va cuceri pe toți cei de la masă.

Gustosul jeleu de căpșuni pentru tort se face rapid, cu câteva ingrediente, iar dacă avem în vedere câteva secrete din rețeta marilor bucătari, succesul culinar va fi garantat. Tortul făcut cu jeleu de căpșuni este gustos, aromat și cremos, fiind ideal de făcut la mesele festive, dar și ori de câte ori vrem să ne încântăm papilele gustative cu un adevărat deliciu.

Adauga un comentariu