National

Jihadist român, expulzat din Turcia

Publicat: 14 nov. 2019
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Jihadist român expulzat din Turcia

Statul turc va repatria mai multe persoane către statele europene. Zeci de presupuşi membri ai grupării jihadiste, afiliate Statului Islamic se regăsesc în momentul de față în închisorile turceşti. Circa 33 de membrii vor fi expulzaţi din Turcia.

Printre membrii acestei afilieri a Statului Islamic se număra 17 germani, trei olandezi, doi francezi, doi danezi, doi austrieci, doi bulgari, doi kosovari, un englez, un român şi un albanez.

În Turcia se regăsesc aproximativ 1 000 de jihadiști pe care doreşte să-i repatrieze. Cei 33 de europeni se regăsesc printre cei o mie de membrii. O mare parte din persoane sunt irakieni 296, sirieni 273, ruşi 99, uzbeci 82 şi azeri 29.

Luni, Ministerul turc de Interne a anunţat într-un comunicat emis că Turcia va repatria joi mai mulţi cetăţeni. Şapte cetăţeni germani, doi irlandezi, trei australieni şi doi americani.

Turcia a expulzat luni un american, un danez şi un german. Cetăţeanul american nu a fost repatriat direct în ţara de origine, ci expediat la punctul de frontieră Edirne, la graniţa cu Grecia, unde a rămas blocat.

”Cei care rămân la graniţă, dacă pleacă sau dacă sunt preluaţi, aceasta nu este problema mea”, a declarat preşedintele Recep Tayyip Erdogan despre jihadiştii pe care a decis să-i expulzeze.

Adauga un comentariu