National

Joburi pe litoralul românesc cu salarii uriașe. Hotelurile caută personal

Publicat: 20 iun. 2022
_____ Vizualizări 2 Comentarii
Joburi pe litoralul românesc cu salarii uriașe. Hotelurile caută personal
Sunt multe joburi bine plătite pe litoralul românesc, dar nimeni nu se înghesuie

Sunt multe joburi pe litoralul românesc care oferă salarii uriașe, iar asta în contextul în care sezonul estival a început deja. Hotelurile caută personal pe care îl plătesc regește.

În urmă cu doar un singur an un chelner de pe litoral câștiga până în 3000 de lei pe lună. Nu se socotea și bacșișul care nu este de neglijat.

Joburi pe litoralul românesc cu salarii uriașe

Așadar, cu toate că sezonul estival a început de câteva săptămâni, incă sunt joburi pe litoralul românesc care oferă salarii uriașe. Administratorii susțin că găsesc cu greu personal care să lucreze pe timpul verii și pentru acest lucru, pentru a încuraja forța de muncă, se oferă salarii extrem de atractive. Sumele de bani la care poți ajunge dacă lucrezi în turism, pe litoralul românesc pot ajunge chiar și la 6.500 de lei net în fiecare lună. Salariul diferă de jobul pe care îl dorești.

  • Şef recepţie – venit net: 5.700 de lei;
  • Bucătar şef – venit net: 7.800 de lei;
  • Bucătar – venit net: 5.700 – 6.500 de lei;
  • Ajutor bucătărie – venit net: 4.300 de lei;
  • Agent curăţenie – venit net: 4.300 de lei;
  • Ospătar – venit net: 5.000 de lei;
  • Şef sală – venit net: 5.700 de lei;
  • Casier – venit net: 4.000 de lei;
  • Ajutor ospătar – venit net: 4.300 de lei;
  • Guvernantă – venit net: 5.000 de lei.

Conform tabelului prezentat mai sus, un salariu minim pornește de la 4.000 de lei, mult peste minimul pe economie din România. În funcție de locația în care este angajat, un muncitor poate beneficia de diverse bonusuri printre care cazare gratuită sau câteva mese gratuite pe zi.

HoReCa aproape că şi-a revenit după sezonul ratat din 2020

Odată cu pandemia de COVID-19, cel mai afectat domeniu a fost cel HoReCa. Cu cluburile, barurile şi restaurantele închise, administratorii s-au plâns de faptul că sunt la un pas de faliment. În asemenea condiții, în 2021, reprezentanții din HoReCa anunțat că domeniul pare că îşi revine:

Nu cred că avem vreun chelner/ospătar care câştigă mai puţin de 1.000 de euro pe lună. Unii pot ajunge să câştige şi peste 2.000 de euro pe lună. Aici vorbim de salariu plus bacşiş, care este partea cea mai consistentă.  Un chelner, un ospătar îţi vinde o ciorbă, o friptură, o cafea. Un funcţionar bancar poate să-ţi vândă un credit ipotecar sau produse de economisire mai sofisticate, cum ar fi fondurile mutuale. Asta implică mai multe cunoştinţe economice”. explicau oficialii din HoReCa.

Oricum, criza angajaților din domeniu se resimte în special după pandemia de COVID-19. Vorbim despre faptul că în perioada în care localurile erau închise, personalul care lucra în domeniu s-a reprofilat. Altfel spus sunt multe persoane care se feresc să se reprofileze în acest domeniu de frica unor viitoare restricții care să îi lase din nou fără locuri de muncă.  În trecut domeniul HoReCa a beneficiat de o schemă de ajutor. Așadar, sunt joburi cu salarii mari pe litoralul românesc, mai trebuie doar forță de muncă ce să muncească în această vară.

Comentarii
  • Voi va dati seama cat mintiti si cat de aserviti sunteti unor interese de asuprire a clasei muncitoare? Stiu ca ar putea parea un slogan ce am spus insa este real. Chiar daca salariile ar fi reale as vrea sa vad un contract de munca semnat si care sa aiba aceasta valoare si sa fie pentru DOAR 8 ore/zi 5 zile/saptamana. Punem pariu ca salariul pe contract este cel minim iar de muncit se munceste cate 12-14 ore/zi cate 7 zile/saptamana? Mincinosilor! Putorilor!

Adauga un comentariu