Actualitate

Joc penibil făcut de liberali! Nici măcar ei nu îşi votează Guvernul. Este unic în istoria României

Publicat: 17 feb. 2020

Situaţie fără precedent! Membrii Partidului Naţional Liberal au decis astăzi, 17 februarie 2020, în Biroul Executiv Naţional al partidului ca parlamentarii nu îşi vor vota propriul Guvern.

Liberalii nu vor acorda vot pozitiv pentru învestirea noului Guvern în Parlament, chiar dacă propunerea făcută de președintele României, Klaus Iohannis este Ludovic Orban.

Partidul Naţional Liberal transmite că face un sacrificiu, dar este unica variantă de a merge pe calea anticipatelor.

Parlamentarii liberali vor fi prezenți în ziua zero a învestirii Guvernului Orban, pentru a asigura cvorumul, însă nu vor vota în favoarea acestuia. Această strategie a liberalilor de a respinge vehement nominalizarea propusă de președintele Klaus Iohannis, în persoana lui Ludovic Orban, este de a mai face un pas înspre declanșarea anticipatelor. În Constituție este menţionat că pentru a putea fi dizolvat Parlamentul este necesar ca în termen de trei luni de zile să fie respinse două nominalizări pentru funcția de prim-ministru a României.

Social democraţii au anunțat deja că nu va vota guvernul Orban II, însă amenință că nu se vor prezenta la votul din Parlament și, astfel, nu va fi asigurat cvorumul. Pe de altă parte, USR a precizat că nu va vota guvernul Orban II, tot în scopul de declanșa anticipatele.

Comentarii
  • Ticalosii astia sunt platiti (bine) din banii nostri. Ca sa stea degeaba.
    Cum ar fi sa nu vina lumea la vot, drept raspuns ? Sa se cacce in anticipatele lor !

Adauga un comentariu