Prima pagină » Local » Joc periculos la Iași! Un tânăr era să își omoare rivalul. Arma crimei: o tablă de rummy – EXCLUSIV
Joc periculos la Iași! Un tânăr era să își omoare rivalul. Arma crimei: o tablă de rummy - EXCLUSIV

Joc periculos la Iași! Un tânăr era să își omoare rivalul. Arma crimei: o tablă de rummy – EXCLUSIV

16 oct. 2023, 02:00,
Cosmina Puiu, în Local

Joc periculos la Iași! Un tânăr în vârstă de numai 22 de ani era să își omoare rivalul cu o tablă de rummy. Totul s-a întâmplat în doar câteva secunde. Victima a ajuns în comă, gradul I, la Spitalul Clinic de Urgență „Prof. Dr. Nicolae Oblu”

Momente de coșmar în sânul unei familii din Iași. Ionel Cristian Grigoraș era să își omoare rivalul de la joc cu o tablă de rummy. Totul a pornit de la faptul că unul din ei începuse să trișeze și să se uite în tabla alăturată.

Un tânăr era să își omoare rivalul. Arma crimei: o tablă de rummy

În urmă cu aproape 3 ani, Ionel Cristian Grigoraș, un absolvent al Școlii de Postliceală Sanitară din Iași, era să se transforme în cel mai temut criminal după ce a fost la un pas de a își executa rivalul cu o tablă de rummy și doi pumni în față. Potrivit certificatului medico-legal, persoana vătămată a suferit un traumatism craniocerebral, comă grad I, hematom extradural fronto-parieto-temporal drept, fractură liniară temporo-parietală dreaptă, plagă contuză frontală, hematom epicranian şi infecţie SARS COV 2.

,,În seara zilei de 15.12.2020, în jurul orelor 21.00, fiind sub influenţa unei puternice tulburări sau emoţii provocată de persoana vătămată,  i-a aplicat acestuia din urmă două lovituri în zona capului cu o placă folosită la jocul de rummy, de formă paralelipiped triunghiular din lemn masiv, cu lungimea de 42 cm şi dimensiunea triunghiului de 8×6,5×10 cm, având o greutate de aproximativ 900 grame, după care i-a mai aplicat două lovituri cu pumnul în zona feţei, provocându-i un traumatism craniocerebral, comă grad I, hematom extradural fronto-parieto-temporal drept, fractură liniară temporo-parietală dreaptă, plagă contuză frontală (tratate chirurgical), hematom epicranian, leziuni ce au fost de natură de a pune în primejdie viaţa victimei”, au transmis judecătorii.

Greșeala lui Ionel costă 60.000 de euro

Ionel Cristian Grigoraș a folosit o placă de rummy în greutate de 900 grame și a aplicat lovituri victimei într-o zonă vitală a corpului, după care i-a mai aplicat două lovituri cu pumnul în aceeaşi zonă. Astfel, a fost trimis în judecată sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tentativă de omor, iar persoana vătămată cere despăgubiri grele. 10.000 de euro daune materiale, iar 50.000 de euro daune morale, având în vedere suferința creată. Judecătorii l-au condamnat la pedeapsa de 3 ani de închisoare.

„În ceea ce privește modalitatea de executare a pedepsei, instanța având în vedere pedeapsa ce urmează a fi aplicată, respectiv 3 (trei) ani închisoare, luând în considerare faptul că inculpatul nu a mai fost condamnat anterior, că şi-a manifestat acordul de a presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii, în raport de persoana acestuia, de conduita avută anterior săvârşirii infracţiunii şi pe parcursul procesului penal, de eforturile depuse de acesta pentru repararea prejudiciului creat prin comiterea infracţiunii, precum şi de posibilităţile sale de îndreptare”, mai spun oamenii legii în legătură cu tânărul care era să își omoare rivalul cu o tablă de rummy.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală
13 iulie 2024
13 iulie 2024