Magazin

Jocul de Remy – Scurtă istorie și beneficiile sale!

Publicat: 28 iun. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Jocul de Remy - Scurtă istorie și beneficiile sale

Remy, cunoscut și ca Rummy, este un joc foarte îndrăgit, care are o istorie bogată, ce datează de peste 100 de ani. El este o modalitate inedită prin care să-ți provoci creativitatea, capacitatea de a crea strategii într-un timp scurt, dar și cea de a juca la cacealma și de a improviza, la nevoie.

La fel ca multe alte jocuri de noroc recunoscute mondial, inclusiv remmy-ul a fost transpus în mediul virtual. El are numeroase versiuni, fiecare în parte având propriul set de reguli, chiar dacă există și câteva asemănări ce nu pot fi ignorate. Dacă vrei să ai parte de o experiență deosebită și să descoperi care sunt plusurile acestui joc, ai mereu la îndemână un remi online, foarte util mai ales dacă nu poți să fii fizic alături de prietenii sau membrii familiei care îndrăgesc și ei, acest joc.

Mică istorie a jocului de remy

Oficial, remy a fost inventat în 1909, de către Elwood Baker în New York, însă după mai multe cercetări, a fost stabilit că “autorul” său a creat de fapt doar o altă versiune a jocului. Original, se consideră că prima sa formă a fost concepută în Spania sau Mexic, având numele de “Conquian”. Odată cu trecerea timpului, jocul a fost adus de imigranți în Statele Unite, de unde a început să devină tot mai popular, mai ales din secolul al XIX-lea.

Conform anumitor date istorice, unele versiuni de rummy au pornit din cultura asiatică, în mod special datorită formatului său asemănător cu celebrul Mahjong. Această versiune este cunoscută ca “Khanhoo” sau “‘Kon Khin” și poate să fie jucată atât offline, cât și online.

O altă speculație este legată de evoluția jocului din Japonia, unde o versiune de remy este știută ca “Hanafuda”. Ea a fost dezvoltată în principal de călătorii portughezi, devenind o activitate locală tot mai populară.

În plus, de pe lista influențelor pe care le are jocul, nu pot lipsi nici datele privind Primul Război Mondial. În timpul acestuia, mai multe ziare locale din Ungaria au menționat remy-ul, care a început să fie practicat intens la cafenelele din Budapesta. El era o modalitate destul de simplă și rapidă prin care să fie luată o “pauză” de la problemele mondiale.

Popularitatea jocului de rummy a crescut și mai mult de-a lungul anilor ce urmau să vină, în principal pentru că nu era necesar să achiziționezi piesele, el putând să fie jucat și cu cărți. În plus, era atractiv și punea la încercare diverse capacități intelectuale. Jocul și-a atins apogeul de expansiune, conform datelor istorice, în anii ‘30 când a devenit iubit și promovat de vedetele de la Hollywood, dar și în timpul Marii Depresii, când majoritatea oamenilor încercau să fie cât mai rezervați, mai ales din punct de vedere financiar.

Etimologia termenului “rummy” / “remy”

Odată cu trecerea anilor, au fost dezvoltate tot mai multe versiuni de remy, fiecare având câteva caracteristici aparte, dar păstrând esența celei tradiționale. Unele persoane consideră că jocul a primit denumirea de “rummy” de la englezi, care au inclus în argoul vremii un cuvânt derivat de la băutura rom, care definea ceva ciudat, ieșit din comun.

Pe de altă parte, unele persoane consideră că numele, dar și regulamentul, provin din versiunea de Rum Poker și că ea stă la baza întregului joc remy.

Cu toate acestea, una dintre cele mai îndrăgite opinii este cea conform căreia sticlele de rom erau “moneda” care se punea la bătaie, de aici fiind derivat și numele jocului.

Rummy – Care sunt beneficiile de a-l juca?

Fiecare joc a fost creat de-a lungul istoriei dintr-un motiv sau altul, de la nevoia de a simți că trece timpul mai repede, până la cea de îmbunătățire a diverse abilități și cea de îmbogățire materială. În cazul versiunilor de remy, vei observa încă de la primele sesiuni că vei fi pus în fața unor situații decisive, unde alegerile îți vor influența considerabil șansele de a câștiga sau nu.

Chiar dacă unul dintre cele mai “sfidătoare” jocuri intelectuale este șahul, și cel de remmy aduce câteva provocări nu doar ale imaginației, ci și ale creativității de a obține strategii pe măsura adversarului sau adversarilor.

 

 

 

 

 

Adauga un comentariu