Eveniment-Social

Jocul și dezvoltarea inteligenței emoționale – o nouă „provocare” a Colegiului Național de Artă ”Octav Băncilă”, Iași

Publicat: 15 ian. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Jocul și dezvoltarea inteligenței emoționale  o nouă provocare a Colegiului Național de Artă Octav Băncilă Iași

Colegiul Național de Artă „O. Băncilă” este coordonatorul și gazda primei întâlniri din Proiectul Erasmus+ „Master Your Emotions” (2019-1-RO01-KA229-063899), un parteneriat strategic cu durata de doi ani, între instituții școlare din Turcia (Ataturk Cagdas Yasam Cok Programli Anadolu Lises), Grecia (GENIKO LYKEIO AIGIOU), Italia (ISTITUTO COMPRENSIVO „P. EGIDI”) și Slovacia (Zakladna skola).

Pentru cinci zile (13-17 Ianuarie 2020), 25 profesori din școlile partenere vor participa la activități ce au drept scop formarea lor în domenii precum: inteligență emoțională și introducerea board-gamingului în actul didactic.

Obiectivul principal al  proiectului „Master Your Emotions” vizează dezvoltarea competențelor de comunicare și a unor tehnici de educare a inteligența emoțională prin joc, în vederea  preîntâmpinării și prevenirii absenteismul și abandonul școlar.

Psihologul Mihaela Cenușă, formator în cadrul întâlnirii din România subliniează necesitatea prezenției jocului în actul didactic: „Prin joc se va dezvolta capacitatea elevilor de a construi relații interpersonale pozitive, reducându-se nivelul de stres, îmbunătățindu-se relațiile cu profesorii, și abilitatea de a manageria situațiile conflictuale. Toate acestea vor conduce în timp către îmbunătățirea rezultatelor  din mediul școlar, dar și extrașcolar, scăzând riscul părăsirii timpurii a școlii”.

Coordonatorul proiectului, Ovidiu-Adrian Sabie – profesor de arte plastice, întrebat fiind, ce provocare nouă aduce acest parteneriat, a răspuns: „Inteligenţa emoţională este cel mai bun predictor pentru achiziţiile viitoare ale copiilor, pentru succes, comparativ cu  inteligenţa cognitivă şi abilităţile tehnice. Copiii noștri au acces la o informație vastă și mereu nouă la nivel tehnic. Rămâne să le dezvoltăm autonomia în învățare, creativitatea și adaptabilitatea, pentru a putea accesa oricând, oriunde, orice informație le va fi utilă. Iar toate acestea sunt posibile, dacă emoția este gestionată cu succes”.

Toate produsele realizate în cadrul acestui proiect vor fi furnizate cu titlu gratuit pe site-ul proiectului, precum și pe platforma E-twinning.

Adauga un comentariu