International

Jocurile Olimpice 2020. Stadionul gazdă, oficial finalizat

Publicat: 02 dec. 2019

Jocurile Olimpice 2020. Lucrările din Tokyo a Stadionului Naţional care este simbolul principal al Jocurilor Olimpice a anului viitor, au fost finalizate în mod oficial. Arena olimpică va fi gazdă anul viitor în ceea ce privește ceremonia de deschidere şi cea de închidere, împreună cu întrecerile de la atletism.

Jocurile Olimpice 2020. Membri organizatori au făcut anunţul luni referitor la lucrările de la stadion s-au finalizat oficial. Inaugurarea arenei cu capacitatea de 60.000 locuri va avea loc pe data de 21 decembrie, cu prilejul unei eveniment special.

”Suntem foarte încântaţi că lucările la stadion – simbolul cheie al Jocurilor de la Tokyo 2020 – au fost finalizate acum; ne face să ne dăm seama cât de aproape suntem de începutul jocurilor. Aşteptăm cu nerăbdare să vedem sportivi din întreaga lume care vor mărşălui pe noul stadion la ceremonia de deschidere. Când ochii lumii întregi vor fi acest simbol de referinţă al JO 2020”, a declarat Toshiro Muto, preşedintele Comitetului de organizare a JO Tokyo 2020.

Pentru a contracara temperaturile crescute din timpul Jocurilor Olimpice 2020, proiectanţii au inclus în proiect 185 de ventilatoare mari şi 8 vaporizatoare. Acestea vor diminua disconfortul termic al spectatorilor şi sportivilor prezenți la stadion.

Jocurile Olimpice 2020. Lucrările de contrucție a arenei au debutat în decembrie 2016, cu un an mai târziu decât planificarea iniţială. Inițial designul original, conceput de arhitecta anglo-irakiană Zaha Hadid era unul futurist. Mai apoi s-a renunţat la proiect din cauza costurilor excesive. Costurile noii arene au ajuns la 1,25 miliarde euro. Primul eveniment găzduit de Stadionul Naţional va fi finala Cupei Împăratului, de la 1 ianuarie 2020.

Jocurile Olimpice 2020 de la Tokyo au loc între 24 iulie şi 9 august, în timp ce Jocurile Paralimpice se desfăşoară între 25 august şi 6 septembrie.loading...

Adauga un comentariu