Sport

Jocurile Olimpice nu se amână. „Am distruge visul a peste 11.000 de sportivi. Nu poți să amâni Olimpiada ca pe un meci de fotbal!”

Publicat: 23 mart. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Jocurile Olimpice nu se amână. Am distruge visul a peste 11.000 de sportivi. Nu poți să amâni Olimpiada ca pe un meci de fotbal

Thomas Bach (66 de ani), președintele Comitetului Olimpic Internațional (CIO), este decis să nu amâne Olimpiada din acest an, de la Tokyo, în ciuda pandemiei de COVID-19.
Germanul a spus, într-un interviu acordat presei din țara sa, că o asemenea decizie ar „distruge visul olimpic a peste 11.000 de sportivi” și ar fi „cea mai puțin justă soluție”.

„E dificil să gestionezi nesiguranța și chiar și mai complicat să te pregătești în aceste condiții grele. Dar nu poți să amâni Jocurile Olimpice ca și cum ar fi un meci de fotbal, într-o sâmbătă. E mult mai complex”, a declarat Bach.

Tot mai multe țări și sportivi cer amânarea Jocurilor Olimpice

Afirmațiile lui Thomas Bach vin în contextul în care tot mai multe țări cer amânarea Jocurilor Olimpice de la Tokyo.
Până în acest moment, Comitetul Olimpic din Slovenia, Comitetul Olimpic din Norvegia, Federația Britanică de Atletism și Federația Americană de Natație sunt cele mai importante foruri care au cerut public amânarea Olimpiadei de la Tokyo.

Mai mult decât atât, polonezul Piotr Malachowski, de două ori medaliat cu argint la Jocurile Olimpice la aruncarea discului, a afirmat că Olimpiada ar trebui amânată, în contextul pandemiei de coronavirus, pentru a nu se transforma în „jocurile morții”.

Românii calificați la JO 2020

România are 60 de sportivi calificați la JO 2020 (nominal sau locuri cotă):
Atletism (5): Florentina Iușco (săritura în lungime), Alina Rotaru (săritura în lungime), Claudia Bobocea (1.500 m), Daniela Stanciu (săritura în înălțime), Alin Firfirică (aruncarea discului);
Baschet (4): (echipa feminină 3×3);
Box (1): Cosmin-Petre Gîrleanu (cat. 52 kg);
Canotaj (18): patru rame masculin, dublu vâsle feminin – categorie ușoară, patru rame feminin, dublu vâsle masculin, dublu vâsle feminin, dublu rame feminin, dublu rame masculin;
Ciclism (2): Vlad Dascălu (mountain bike), (ciclism pe șosea);
Fotbal (18): echipa națională olimpică;
Gimnastică artistică (2): Maria Holbură (individual compus), Marian Drăgulescu (sărituri);
Înot (2): Robert Glință (100 m spate), Daniel Martin (100 m spate);
Kaiac-canoe (2): canoe-2 masculin pe 1.000 m;
Lupte (1): Alina Vuc (cat. 50 kg);
Tenis de masă (3): echipa feminină (3 jucătoare);
Tenis: Simona Halep
Tir sportiv (1): Laura Coman (pușcă aer comprimat 10 m)

Adauga un comentariu