International

Joe Biden a câștigat electorii în statul Wisconsin după ce autoritățile au finalizat numărarea voturilor

Publicat: 04 nov. 2020
Joe Biden vorbind in campania electorala
Joe Biden vorbind in campania electorala

Democratul Joe Biden a câștigat electorii în statul Wisconsin, după ce autorităţile au finalizat numărarea voturilor, un progres major al acestuia în cursa pentru Casa Albă, în pofida afirmaţiei preşedintelui Donald Trump că a câştigat alegerile şi a acuzaţiilor nedovedite privind frauda electorală. Campania lui Donald Trump a anunţat că va cere renumărarea voturilor, transmite Reuters.
Biden conduce şi în alt stat cheie din regiunea Midwestern, Michigan. În Wisconsin sunt 10 mari electori, ceea ce face ca scorul lui Biden să urce la 237 de electori, transmite CNN.

Autorităţile din Wisconsin au terminat numărătoarea voturilor în jurul prânzului, după un efort care a durat toată noaptea, cifrele arătând că Biden are un avans de peste 20.000 de voturi, potrivit Edison Research. Campania Trump a anunţat imediat că va cere renumărarea voturilor, care este permisă de legislaţia statului atunci când diferenţa dintre candidaţi este de sub 1%.

O victorie a lui Biden în Wisconsin ar reduce semnificativ şansele lui Trump pentru un al doilea mandat de patru ani la Casa Albă, deşi rezultatul este încă incert în Michigan şi alte state unde încă se numără voturi, respectiv în Pennsylvania, Arizona, Nevada, Georgia și Carolina de Nord. Trump conduce în două state din sud, Georgia şi Carolina de Nord, precum şi în Pennsylvania, unde mai trebuie procesate peste 1 milion de voturi. Dacă Trump pierde Wisconsin, va trebui să câştige trei state şi fie Arizona, fie Nevada, unde Biden este în frunte.În prezent, excluzând Wisconsin, Biden are 227 de electori, iar Trump 213.

Discursul lui Joe Biden, înainte de închiderea urnelor: „Când o să fac o greșeală o să recunosc”

Joe Biden, candidat la alegerile prezidențiale din SUA, a petrecut ultimele clipe din ziua alegerilor în Philadelphia, Pennsylvania. Biden a avut un mesaj de transmis celor care l-au întâmpinat. Din datele pe care el le are susține că aceste alegeri o să fie istorice deoarece prezența la vot a fost foarte mare.

„Nu pot să vă mulțumesc destul. O să avem mai mulți americani la vot decât în istoria tuturor alegerilor din state. Au votat multe femei.

Avem o oportunitate ca țară. Vreau ca toată lumea să înțeleagă. Dar o să reclădim clasa de mijloc. O să fiu președintele Americii, nu o să împart statele în roșu sau albastru.

Când o să fac o greșeală o să recunosc”, au fost câteva din mesajele lui Biden în fața mulțimii.

Cel mai mare pariu politic din istorie: A mizat 5 milioane de dolari pe victoria lui Donald Trump

Un om de afaceri neidentificat din Marea Britanie a pus cel mai mare pariu politic din istorie. Omul de afaceri britanic este convins că președintele Donald Trump va fi reales,  aşa că a pariat o sumă uriaşă. Ziarul britanic The Sun a raportat luni că un fost bancher a pariat 5 milioane de dolari prin casele de pariuri private situate în Curacao.

Din informaţiile disponibile public, este cel mai mare pariu politic făcut vreodată. Potrivit sursei citate, afaceristul s-a consultat cu „insiderii taberei Trump”. Pariul poate duce la un câştig de 15 milioane de dolari.

Joe Biden continuă să conducă în sondajele naționale, însă tabăra Trump pare optimistă, pe măsură ce sondajele dau rezultate strânse în statele cheie. USA Today a relatat că alegerile prezidențiale din 2020 ar trebui să implice peste 1 miliard de dolari în pariuri.

Betonline.ag a raportat că s-au jucat mai mulți bani la alegerile din SUA decât la Super Bowl.

Ziua alegerilor prezidenţiale din SUA: Joe Biden sau Donald Trump

Este ziua alegerilor prezidenţiale din SUA! Joe Biden şi Donald Trump se lupta pentru un mandat la Casa Alba. Potrivit unor analişti din SUA, în pofida avantajului pe care Joe Biden îl deţine, luptă este una extrem de strânsă şi pot exista răsturnări de situaţie.

După închiderea sondajelor la alegerile prezidențiale din SUA, ar putea dura zile sau chiar săptămâni pentru a afla dacă Donald Trump sau Joe Biden au câștigat.

Adauga un comentariu