International

Joe Biden, anunț despre criza energetică: „Avem o criză a prețurilor de la pompă” – VIDEO

Publicat: 31 mart. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Joe Biden anunț despre criza energetică Avem o criză a prețurilor de la pompă - VIDEO

În urmă cu puțin timp, președintele american Joe Biden a susținut o declarație de presă cu privire la criza energetică de la nivel global, declanșată de invazia rusă în Ucraina.

Cele mai importante informații transmise de președintele Biden:

Astăzi vreau să vă vorbesc despre costuri și despre decizia lui Putin de a invada brutal națiunea noastră.

Putin cauzează mii de morți și distrugeri de mari proporții.

Colaborând cu aliații NATO și cu aliații europeni, răspundem (atacului) și ajutăm ucrainenii economic și militar, în timp ce conducem cele mai puternice sancțiuni economice adoptate vreodată asupra unei națiuni, împotriva Rusiei.

Aceste acțiuni fac economia Rusiei să se clatine, îl izolează pe Putin de restul lumii și ajută Ucraina să lupte și să se elibereze de suferință.

Cum am spus de la început, războiul lui Putin are efecte asupra SUA și aliaților noștri și asupra democrației în jurul lumii.

Astăzi vreau să vorbesc despre un efect al războiului lui Putin care se propagă asupra poporului american.

Imaginați-vă că nu ar trebui să depindeți de gazul de la Putin. Problema cu care ne confruntăm ține de faptul că prețul gazului are două rădăcini: prima este pandemia. Când COVID-19 a lovit, producția a încetinit la nivel global. Datorită puterii și vitezei recuperării noastre, prețul gazului s-a stabilizat repede înapoi mai repede decât resursele. De aceea, costul gazului a început să crească anul trecut.

A doua cauză este Vladimir Putin. La începutul acestui an, prețul gazului era în jur de 3 dolari per galon, iar astăzi ajunge la 4,20 în unele state.

Motivul este războiul lui Putin.

Preşedintele SUA a anunţat măsuri de stimulare a companiilor să crească producţia de petrol şi a avertizat că producătorii care nu vor să exploateze toate zăcămintele de care dispun vor fi sancţionaţi. „Companiile au obligaţii care merg dincolo de interesele acţionarilor, au obligaţii şi faţă de clienţi, faţă de comunităţi, faţă de ţară. Nicio companie nu trebuie să profite de o pandemie sau de acţiunile lui Vladimir Putin pentru a se îmbogăţi în detrimetul familiilor americane. (…) Este adevărat că sunt necesare zile şi chiar săptămâni pentru suplimentarea producţiei. De aceea, astăzi, autorizez furnizarea a un milion de barili zilnic din rezervele strategice pentru următoarele şase luni”, a subliniat preşedintele Statelor Unite.

Joseph Biden a amintit că, oricum, întreaga lume trebuie să reducă treptat dependenţa de combustibilii fosili şi să treacă la energie ecologică, pentru protejarea climei.

Adauga un comentariu