Razboi în Ucraina

Joe Biden anunță sprijin suplimentar pentru Ucraina – LIVE VIDEO

Publicat: 16 mart. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Joe Biden anunță sprijin suplimentar pentru Ucraina - LIVE VIDEO
Joe Biden anunță sprijin suplimentar pentru Ucraina

Președintele Statelor Unite ale Americii, Joe Biden, anunță, în această seară, măsurile de ajutor suplimentar pentru Ucraina, care se confruntă cu un atac neprovocat din partea Rusiei de 3 săptămâni.

Cele mai importante informații transmise de președintele Joe Biden:

Ieri am văzut cum trupele ruse țineau ostatice sute de doctori și pacienți ostatici în cel mai larg spital din Mariupol. Acestea sunt atrocități, iar lumea întreagă este unită în suportul nostru comun pentru Ucraina.

America conduce acest efort, împreună cu aliații și partenerii noștri, oferind nivele enorme de securitate și ajutor umanitar, care se vor mări astăzi și vom continua să facem și mai multe eforturi în zilele și săptămânile următoare.

Prăbușim economia lui Putin, iar acest lucru o să devină tot mai dureros în timp.

Scopul pentru care Statele Unite și țările din întreaga lume se zbat este libertatea.

Este vorba despre dreptul oamenilor să își aleagă viitorului. Este vorba despre asigurarea că Ucraina nu va fi niciodată o victorie pentru Putin, indiferent cât avansează pe terenul de luptă.

Americanii răspund apelului președintelui Zelenski, pentru mai mult ajutor și mai multe arme pentru Ucraina, mai multe unelte pentru a lupta împotriva agresiunii ruse, și asta este ceea ce facem.

Mai exact, am început ajutorarea Ucrainei înainte ca acest război să înceapă. Am luat amenințarea de invadare a lui Putin foarte în serios și am acționat în această privință.

Am trimis Ucrainei mai multe sisteme de securitate anul trecut, arme în valoare de 650 de milioane de dolari, înainte de invazie. Mai mult decât am furnizat vreodată în trecut.

Deci, chiar înainte să înceapă, ucrainenii au avut la dispoziție echipamentul militar necesar pentru a contracara o invazie rusă, iar odată ce războiul a început, am trimis imediat 350 de milioane adiționale pentru nevoile lor.

Sâmbătă, administrația SUA a aprobat un ajutor adițional în valoare de 200 de milioane de dolari, pentru a menține transportul de arme și muniție spre Ucraina.

Îmi folosesc, încă odată, calitatea de președinte, pentru a oferi Ucrainei ajutor.

Un ajutor de 800 de milioane de dolari pentru asistență în Ucraina, care ridică totalul la valoare de 1 miliard de dolari, doar săptămâna asta, sub formă de echipament trimis direct în Ucraina, pentru a-i ajuta să lupte împotriva invaziei ruse.

 

Adauga un comentariu