Joe Biden s-a adresat în timpul discursului susținut la Varșovia și Maiei Sandu, președinta Republicii Moldova, cerând audienței aplauze pentru ea.
„Ne dorim ca și oamenii din Moldova să trăiască în libertate. Doamnă președinte Sandu, suntem mândri să stăm alături de dumneavoastră”, a spus președintele Statelor Unite.
Joe Biden: „Doamnă președinte Sandu, suntem mândri să stăm alături de dumneavoastră”
Joe Biden a transmis că își dorește ca oamenii din Moldova să trăiască în libertate, să-și câștige independența. De asemenea, președintele SUA a vorbit și despre Maia Sandu.
„Democrațiile de peste tot din lume sunt mai puternice, nu mai slabe. Autocrațiile din lume sunt mai slabe, nu mai puternice. În momentele de neliniște, oamenii înțeleg ce este important și pentru ce este nevoie să lupte. Oamenii știu asta, voi știți asta. De fapt, voi, în Polonia știți mai bine decât oricine ce înseamnă solidaritatea, ce înseamnă să luptați împotriva opresiunii. Ne amintim cum Varșovia a fost distrusă în Al Doilea Război Mondial și prin ce a trebuit să treacă Polonia sub regimul comunist. Iar acum oamenii din alte locuri, precum Belarus, continuă să lupte pentru democrația lor. Ne dorim ca și oamenii din Moldova să trăiască în libertate, să-și câștige independența. Doamnă președinte Sandu, suntem mândri să stăm alături de dumneavoastră. Un rând de aplauze pentru doamna președinte”, a spus Joe Biden.
Maia Sandu a susținut recent că Rusia intenţionează să recurgă la sabotori
Maia Sandu a susținut recent că Rusia intenţionează să recurgă la sabotori străini pentru a înlătura actuala conducere a ţării sale, pentru a o împiedica să adere la Uniunea Europeană şi pentru a o folosi în războiul împotriva Ucrainei.
Maia Sandu a cerut, ulterior, sisteme de apărare antiaeriană NATO. Solicitarea a fost făcută în cadrul unei sesiuni de discuții la Conferința de Securitate de la Munchen, la care a participat și secretarul general al Alianței nord-atlantice, Jens Stoltenberg.
„Este clar că neutralitatea nu ne poate apăra”, a spus Maia Sandu.
„Cea mai mare problemă pe care o avem acum este necesitatea unui sistem de supraveghere și apărare antiaeriană. Acest lucru este necesar pentru Republica Moldova, dar și pentru întreaga regiune. Așadar, dorim ca partenerii noștri să ia în considerare acest tip de asistență de care avem nevoie urgent”, a declarat preşedinta Republicii Moldova la conferința de securitate de la Munchen, în prezența secretarului general NATO, Jens Stoltenberg, potrivit TV Moldova.