Actualitate

Joe Biden nu va mai organiza un summit cu Vladimir Putin

Publicat: 23 feb. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Joe Biden nu va mai organiza un summit cu Vladimir Putin
Joe Biden consideră că summitul cu Vladimir Putin nu mai poate avea loc după cel din urmă a atacat Ucraina

Joe Biden nu va mai organiza un summit cu Vladimir Putin după ce cel din urmă a hotărât să recunoască independenta celor două regiuni din Ucraina. Secretarul de stat american a anulat întâlnirea de joi cu omologul său rus, spunând că nu mai are sens, deoarece SUA consideră că a început o invazie rusă a Ucrainei. Vă aducem aminte faptul că în cadrul unor declaraţii făcute marţi seara (ora României), Joe Biden a condamnat gestul lui Vladimir Putin şi a anunțat sancţiuni extreme împotriva Rusiei.

Asta în condițiile în care cele două părți convenise să aibă un summit în care să abordeze mai multe subiecte sensibile. Oricum, nici Franța nu va mai organiza o întâlnire cu ministrul de Externe de la Paris și ministrul de Externe din Rusia.

Joe Biden nu va mai organiza un summit cu Vladimir Putin

În urmă cu câteva zile Joe Biden anunța că este disponibil să organizeze un summit cu Vladimir Putin ca o încercare de a detensiona situaţia din Ucraina. Totuşi, în aceste condiţii, Casa Albă a declarat faptul că invitaţia nu mai este disponibilă pentru că gestul lui Vladimir Putin este unul evident. Joe Biden a declarat oficial despre criza din Ucraina că situaţia este una tensionată şi că Rusia a făcut un pas greşit. Președintele american a menţionat faptul că Vladimir Putin a autorizat forța militare în regiune și că plănuiește mai multe operațiuni în tot teritoriul ucrainean. Gestul lui Vladimir Putin este considerat a fi începutul invaziei din țara vecină cu România.

Tot în discursul de marţi seara, Biden a menţionat faptul că sancţiunile pe care le vor impune vor fi mult mai drastice ca cele din 2014 (în 2014 Rusia a fost sancţionata internaţional pentru că a intervenit în Crimeea). Altfel spus, oficialul de la Washington a explicat faptul că, pe lângă faptul că nu va mai organiza summitul cu Vladimir Putin, Rusia va avea de suferit pentru că sancţiunile se vor răsfrânge asupra elitelor țării dar şi a copiilor acestora.

Sancţiuni complementare asupra datoriei suverane a Rusiei. Adică am tăiat finanţarea vestică a Rusiei. Nu mai pot face schimburi pe pieţele europene sau internaţionale. Vom impune sancţiuni elitelor ruseşti şi ale familiilor lor. Lucrăm cu Germania ca Nord-Stream 2 să nu meargă mai departe. a explicat Joe Biden.

Panică în Ucraina după ce Vladimir Putin a făcut anunțul

Pe de cealaltă parte s-a instaurat o panică în Ucraina după anunţul oficial al lui Vladimir Putin. Cetățenii ucrainieni sunt îngrijoraţi de o posibilă invazie a Moscovei și văd un posibil război nimicitor. În mai multe declarații, ucrainienii, mulţi dintre ei refugiați din zonele Donetsk and Luhansk (mai nou, după recunoașterea independenței de către Vladimir Putin – Republica Populară Donetsk și Republica Populară Luhansk) au declarat că vor apăra Ucraina în posibilul conflict.

O situaţie extrem de interesantă s-a produs marţi când Franța i-a negat calitatea de președinte al Rusiei lui Vladimir Putin. Din aceste considerente, Ministerul de Externe de la Paris a decis și el să anuleze discuțiile cu ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov.

Oricum, faptul că Joe Biden nu va mai organiza un summit cu Vladimir Putin este un semnal puternic că invocata cale a diplomației ar putea lua sfârșit.

Adauga un comentariu