International

Joe Biden, rezervat în privinţa obiectivului propus de ucraineni: ‘Este dificil de prezis dacă va întoarce soarta războiului’

Publicat: 14 sept. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Joe Biden rezervat în privinţa obiectivului propus de ucraineni Este dificil de prezis dacă va întoarce soarta războiului
Joe Biden, rezervat în privinţa obiectivului propus de ucraineni

 

Ultimele progrese înregistrate de Ucraina pe fronturile de sud şi est au dat speranţă campaniei de recuperare a teritoriilor ocupate de ruşi. Totuşi, preşedintele Statelor Unite, Joe Biden, este rezervat în privinţa obiectivului propus de ucraineni.

Biden vede posibilitatea atingerii obiectivului prin respectarea unui plan riguros pe termen lung.

„Este greu de precizat dacă Ucraina este într-un punct de cotitură în cadrul războiului. Este clar că ucrainenii au făcut progrese semnificative. Dar cred că este cale lungă până când vor reuşi ce şi-au propus”, a declarat preşedintele american Joe Biden, conform Mediafax.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski susţine că aproximativ 8.000 de km pătraţi au fost eliberaţi de militarii ucraineni luna aceasta datorită contraofensivei rapide iniţiate în zona de nord-est.

„Măsurile de stabilizare au fost finalizate în aproximativ jumătate din acel teritoriu pe care l-am recuperat de la invadatori”, a declarat Zelenski.

Trupele ruse şi-au părăsit poziţiile defensive, în special în şi în jurul Harkovului, al doilea oraş ca mărime din Ucraina.

 

Adauga un comentariu