International

Joe Biden și-a pierdut cumpătul într-o convorbire cu Zelenski, atunci când liderul ucrainean a cerut mai mult ajutor

Publicat: 31 oct. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Joe Biden și-a pierdut cumpătul într-o convorbire cu Zelenski atunci când liderul ucrainean a cerut mai mult ajutor
Joe Biden și-a pierdut cumpătul într-o convorbire cu Zelenski, atunci când liderul ucrainean a cerut mai mult ajutor

O convorbire telefonică între Volodimir Zelenski și Joe Biden s-a desfășurat diferit față de cele anterioare, potrivit a patru persoane familiarizate cu convorbirea, relatează publicația americană NBC News.

Biden abia terminase de a-i spune lui Zelenski că tocmai dăduse undă verde la încă un miliard de dolari în asistență militară americană pentru Ucraina, când Zelenski ar fi început să enumere tot ajutorul suplimentar de care avea nevoie și pe care nu îl primea, spune sursa citată.

Joe Biden și-a pierdut cumpătul într-o convorbire cu Zelenski

„Biden și-a pierdut cumpătul”, au declarat persoanele care cunosc convorbirea pentru jurnaliștii americani.

„Poporul american a fost destul de generos, iar administrația sa și armata americană lucrau din greu pentru a ajuta Ucraina”, a spus el, ridicându-și vocea, iar Zelenski „ar putea arăta mai multă recunoștință”.

Oficiali ai administrației au declarat că relația dintre Biden și Zelenski nu a făcut decât să se îmbunătățească de la convorbirea telefonică din iunie, după care Zelenski a făcut o declarație în care a lăudat SUA pentru asistența generoasă.

Liderul ucrainean a cerut mai mult ajutor

Dar ciocnirea reflectă conștientizarea timpurie a lui Biden că atât sprijinul Congresului, cât și al publicului pentru trimiterea de miliarde de dolari în Ucraina ar putea începe să se estompeze. Acest moment a sosit chiar în clipa în care președintele se pregătește să ceară Congresului să aprobe chiar și mai mulți bani pentru Ucraina.

O sursă familiarizată cu discuția a declarat că Biden a fost direct cu Zelenski în ceea ce privește tratarea problemelor pe canalele militare adecvate, dar că schimbul de replici nu a fost aprins sau furios.

Un purtător de cuvânt al Consiliului Național de Securitate american a refuzat să comenteze acest articol.

Un purtător de cuvânt al lui Zelenski nu a răspuns la o solicitare de comentarii.

Adauga un comentariu