Stiri si curiozitati

Jon Brower Minnoch, cel mai gras om din lume. Care este povestea sa de viață

Publicat: 04 ian. 2024
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Jon Brower Minnoch cel mai gras om din lume. Care este povestea sa de viață
Un record care a rămas neînvins în ultimii 40 de ani

Jon Brower Minnoch a atins recordul de aproximativ 635 de kilograme și a decedat la doar 41 de ani. Acesta a suferit de o condiție care determina acumularea unei cantități excesive de lichid în corp. Chiar dacă majoritatea recordurilor din Cartea Recordurilor sunt depășite în timp, există unul care a rămas neînvins în ultimii 40 de ani. În martie 1978, Jon Brower Minnoch a primit titlul de cel mai gras om din lume, cântărind 635 de kilograme.

Povestea celui mai gras om din lume

Încă dinainte de a ajunge la adolescență, părinții lui Jon Brower Minnoch și-au dat seama că acesta va deveni o persoană masivă. La vârsta de 12 ani, cântărea 133 de kilograme, cu aproape 45 de kilograme mai mult decât un elefant nou-născut. Zece ani mai târziu, a adăugat încă 45 de kilograme și avea acum peste 1.82 metri înălțime. La 25 de ani atingea deja aproape 317 kilograme, iar zece ani mai târziu cântărea 442 kilograme.

Cu toate că putea concura cu greutatea unui urs polar, Minnoch nu avea încă o greutate demnă de un record mondial.
Născut în Bainbridge Island, Washington, Jon Brower Minnoch fusese obez pe parcursul întregii sale copilării, deși abia în momentul în care greutatea sa a început să crească rapid medicii au realziat cât de mare era problema. Pe lângă cantitatea masivă de greutate suplimentară pe care o purta pe oase, Minnoch începea să dezvolte complicații legate de greutatea sa, cum ar fi insuficiența cardiacă congestivă și edemul.

În 1978 a fost internat la Spitalul Universitar din Seattle din cauza insuficienței cardiace. A fost nevoie de o echipă de mai mult de 12 de pompieri și o targă special modificată pentru a-l transporta la spital. Ajuns acolo, au fost necesare 13 asistente pentru a-l așeza într-un pat special, format practic din două paturi de spital lipite împreună. În timpul șederii sale în spital, medicul său a aproximat că Jon Brower Minnoch cântărea 635 de kilograme, o estimare pe cât s-a putut de exactă, deoarece dimensiunea lui Minnoch îl împiedica să fie cântărit în mod corespunzător. În plus, medicii au teoretizat că aproximativ 400 din cele 635 de kilograme ale sale erau rezultatul acumulării excesive de lichid.

A fost persoana cu cea mai mare pierdere în greutate documenatată

Șocat de dimensiunea sa masivă, medicul l-a supus imediat unei diete stricte, limitându-i aportul alimentar la maximum 1.200 de calorii pe zi. O vreme dieta a avut succes și într-un an el a ajuns la 215 kilograme. La acea vreme, era cea mai mare pierdere în greutate umană documentată vreodată. Cu toate acestea, patru ani mai târziu, a ajuns din nou la 361 de kilograme, punând înapoi aproximativ jumătate din kilogramele pierdute.

Deși avea o dimensiune extremă și obișnuia să țină diete yo-yo, viața lui Jon Brower Minnoch a fost una relativ normală. În 1978, când a doborât recordul pentru cel mai gras om din lume, s-a căsătorit cu o femeie numită Jeannette și a mai doborât un record – recordul mondial pentru cea mai mare diferență de greutate dintre un cuplu căsătorit. În contrast cu greutatea sa de 635 de kilograme, soția sa cântărea puțin peste 50 kilograme. Cuplul a avut doi copii. Din păcate, din cauza complicațiilor cauzate de dimensiunea sa, viața i-a fost una scurtă. Cu puțin timp înainte de a împlini 42 de ani și având o greutate de 362 de kilograme, Jon Brower Minnoch a deceda. Edemul de care suferea s-a dovedit aproape imposibil de tratat și, în cele din urmă, a fost cel care i-a adus sfârșitul.

Cu toate acestea, el rămâne în istorie ca cel mai gras om din lume, după ce în ultimii 40 de ani nimeni nu a reușit să-i depășească recordul. Un bărbat din Mexic s-a apropiat, cântărind 600 de kilograme, dar până acum, Jon Brower Minnoch rămâne cel mai gras om din lume din toate timpurile.

Adauga un comentariu