Eveniment-Social

Jubileul de 25 de ani de viață consacrată pentru 13 credincioase, la Catedrala Catolică din Iași

Publicat: 28 mart. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii

La mijlocul acestei săptămâni (25 martie 2020 – n.r.), la Catedrala Catolică din Iași s-a derulat un jubileu pentru 25 de ani de viață consacrată pentru 13 surori „Slujitoare ale lui Cristos, Marele Preot”

La Catedrala Catolică din Iași s-a derulat un jubileu pentru 25 de ani de viață consacrată pentru 13 Slujitoare ale lui Cristos, Marele Preot. „A fost vorba de 13 surori din Institutul diecezan «Slujitoarele lui Cristos, Marele Preot». Surorile Veronica Albert și Maria Lucaci i-au mulțumit lui Dumnezeu pentru darul slujirii în Catedrala din Iași, în cadrul Sfintei Liturghii prezidate de PS Iosif Păuleț, în prezența PS Petru Gherghel, episcop emerit”, arată pr. Cristian Diac.

Cine sunt cele 13 surori exemplare, care au sărbătorit jubileul?

Salutând pe preoții din Catedrală și mai ales pe credincioșii din fața aparatelor de radio și pe cei conectați cu Catedrala prin intermediul Internetului, PS Iosif Păuleț și-a îndreptat privirea și spre surorile Veronica Albert și Maria Lucaci. El a ținut să menționeze imposibilitatea unei sărbatori cu fast din cauza pericolul pe care îl implică în răspândirea virusului orice adunare de oameni:

„Trebuie să ne mulțumim cu această celebrare mai modestă, avându-le totuși prezente în rugăciunile noastre pe toate surorile care în solemnitatea Bunei Vestiri s-au consacrat cu totul în slujba lui Dumnezeu”, au mai transmis cei de la Dieceza de Iași a Bisericii Romano-Catolice.

Cele 13 surori exemplare, care au sărbătorit acest jubileu sunt: Margareta Acatrinei, Veronica Albert, Cristina Bereș, Clara Bogdănel, Silvia Felicia Bortos, Liliana Bulai, Gabriela Dancău, Cecilia Imbrea, Maria Lucaci, Ana Pătrașc, Iosefina Pista, Maria Tulbure și Mariana Vernica.

Adauga un comentariu