Sport

Jucătorii se revoltă după ce au aflat în ce condiții se poate relua campionatul. Se tem pentru sănătatea lor

Publicat: 25 mart. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Jucătorii se revoltă după ce au aflat în ce condiții se poate relua campionatul. Se tem pentru sănătatea lor

Jucătorii din Anglia se revoltă după ce au aflat că meciurile s-ar putea relua cu porțile închise, când fotbalul nu va mai fi suspendat din cauza coronavirusului. Nu doar fotbaliștii din Premier League, ci și cei din următoarele ligi nu ar vrea ca fanii să lipsească și s-au adresat deja Asociației Fotbaliștilor Profesioniști.
Premier League se gândește că data posibilă pentru reluarea campionatului poate fi 2 sau 3 mai, însă fără fani în tribune. Presiunea este imensă, pentru că, în cazul în care nu s-ar mai relua jocurile, cluburile ar pierde sute de milioane de euro din drepturile TV și alte contracte.

Fotbaliștii din Anglia au explicat motivele pentru care se revoltă

Se tem pentru sănătatea lor, după ce Guvernul a recomandat izolarea socială.
Își pot pune familiile în pericol în caz că devin infectați. În cadrul serviciilor de urgență, se vor face eforturi suplimentare cu ambulanțele, paramedicii și securitatea într-un moment în care acestea sunt deja întinse la maxim.
Nu vor să joace pe stadioane goale, în timp ce fanii sunt izolați în case.
Aceste îngrijorări au fost transmise autorităților din fotbal, iar jucătorii au spus că, în principiu, nu ar vrea să se reia fotbalul în aceste condiții.

„Jucătorii chiar sunt îngrijorați și este de înțeles. Nu este varianta noastră preferată, dar trebuie să luăm în calcul orice în acest moment”, a spus Gordon Taylor, directorul executiv al Asociației Engleze a Fotbaliștilor.

Fotbalul din Anglia s-ar putea relua la începutul lunii mai

În același timp, fotbaliștii sunt conștienți că echipelor lor le-ar fi greu să supraviețuiască dacă fobalul nu se reia curând.
În plus, pe lângă faptul că actualul sezon s-ar putea încheia fără spectatori în tribune, există temerea unor cluburi că inclusiv sezonul următor ar putea debuta tot cu porțile închise.
Joia trecută, reuniunea Premier League s-a încheiat cu concluzia că membrii au acceptat ca meciurile să se reia fără fani. În acest moment, se știe că nimic nu se joacă până pe 30 aprilie, iar Liga Profesionistă din Anglia le-a spus cluburilor să nu reia nici măcar antrenamentele.
Jucătorii sunt supărați și de faptul că nu se pot antrena nici în săli și că trebuie să o facă cumva acasă.

Adauga un comentariu