Local

Judecătorii ieşeni i-au lăsat să plece acasă pe suspecţii de trafic de droguri!

Publicat: 18 oct. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Judecătorii ieşeni i-au lăsat să plece acasă pe suspecţii de trafic de droguri
Frunze de cannabis
Decizie de ultimă oră a magistraților ieșeni. Duminică, 18 octombrie 2020, judecătorii din Iași i-au lăsat să plece pe suspecții de trafic de droguri.
„Instanţa respinge, ca nefondată, propunerea de arestare preventivă formulată de DIICOT Iaşi în ce-i priveşte pe inculpaţii Filip Octav şi David Sebastian. Ia faţă de inculpatul Filip Octav, cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trafic de droguri de risc, măsura preventivă a arestului la domiciliu, pe o perioadă de 30 de zile. Ia faţă de inculpatul David Sebastian, cercetat penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trafic de droguri de risc, măsura preventivă a arestului la domiciliu, pe o perioadă de 30 de zile”, au precizat judecătorii din cadrul Tribunalului Iaşi. Decizia nu este definitivă, aceasta putând fi contestată.

Descinderi în „magazinele de vise” din Iași!

Un puști de bani gata a deschis un magazin în Iași în care se vindeau produse derivate din cannabis. A apărut un nou trend în țară, iar magazinele care vând tot felul de substanțe teoretic inofensive ajung să pună pe piață droguri în adevăratul sens al cuvântului. Ieri, polițiștii din cadrul BCCO, sub coordonarea procurorilor DIICOT, au descins în două magazine de acest gen din Iași. Nu mică le-a fost mirarea anchetatorilor când au văzut că în vitrine existau muguri de cannabis la vânzare. Patronii acestui gen de magazine se bazează pe o reglementare europeană care este ușor de interpretat

Descinderi în „magazinele de vise” din Iași. Ieri, polițiștii din cadrul BCCO, sub coordonarea procurorilor de la DIICOT, au „vizitat” două magazine în care se vindeau derivate din cannabis. Oamenii legii au luat în vizor aceste magazine după ce la urechile lor au ajuns informații care spuneau că, de fapt, în aceste magazine s-ar vinde droguri în adevăratul sens al cuvântului. Ieri, mascații au intrat puțin după ora 11:00 într-un magazin din zona Sfântul Lazăr și în alt magazin din zona Bularga. Magazinul din Bularga a fost deschis de doar câteva zile, iar în mediul online au apărut fotografii în care zeci de tineri stăteau la coadă pentru a cumpăra câteva produse.

Muguri de cannabis vânduți direct din magazin cu bon fiscal

Surse din cadrul anchetei au precizat pentru reporterii BZI că ieri, în urma perchezițiilor, au fost găsite cutii întregi cu plicuri în care se pare că s-ar fi aflat cannabis. Anchetatorii au ridicat mai multe probe și documente și urmează să stabilească dacă legea a fost sau nu încălcată. La Iași au fost două magazine vizate, însă în cadrul anchetei a fost verificată și o societate din Oradea. Acolo se pare că ar fi fost punctul-cheie. Diferite produse derivate din cannabis ajungeau la Oradea direct din Olanda, iar mai apoi la Iași. Cei care au pus bazele acestor afaceri au crezut că sunt protejați de lege, dar se pare că nu a fost chiar așa. După cum spuneam, cei care și-au deschis afaceri de acest gen se bazează pe o reglementare.

Ce spune regulamentul pe care se bazează

Articolul 32 alineatul 6 din Regulamentul (UE) nr. 1307/2013 permite cultivarea în Uniunea Europeană a soiurilor de Cannabis sativa L. cu condiția ca acestea să fie incluse în catalogul comun al soiurilor de specii de plante cu un conținut de THC nu mai mare de 0,2 la sută. Astfel, este specificat că este legal să cultivi cannabis, însă nu scrie nicăieri că este legal să vinzi pentru consum. Anchetatorii trebuie să stabilească ce se vindea de fapt în magazinele cu pricina.

Adauga un comentariu