Actualitate

Judecătoarea Olimpiea Crețeanu a fost audiată în cazul fraudei electorale de la Sectorul 1

Publicat: 21 oct. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Judecătoarea Olimpiea Crețeanu a fost audiată în cazul fraudei electorale de la Sectorul 1
Alegeri locale 2020 Sectorul 1

Olimpiea Crețeanu a fost audiată de către Secția de Investigare a Infracțiunilor din Justiție (SIIJ) în cazul fraudei electorale de la Sectorul 1 al Capitalei. Acesta a vorbit despre neregulile pe care le-a sesizat în depozitul unde erau buletinele de vot.

„De asemenea, am mai găsit în sacii cu rechizite și buletine de vot utilizate, care aveau aplicată ștampila Votat pe rubrica unor partide politice.  Am mai constatat că o mare parte din sacii în care se aflau buletinele de vot erau rupți. Eu am dispus introducerea tuturor buletinelor din sacii rupți, cu tot cu sacul rupt, în alți saci pe care i-am sigilat.

Fac precizarea că am sigilat doar sacii care erau rupți și reintroduși în alți saci, dar ceilalți saci care au fost aduși și de care nu ne-am atins, au rămas așa cum au fost aduși și depozitați (unii erau legați cu ață, alții cu coliere din plastic). Am observat doar 2-3 saci care erau legați și sigilați cu ștampila secției de votare, așa cum prevăd dispozițiile legale care reglementează acest lucru”, se arată în declarația judecătoarei Crețeanu Olimpiea.

„După cum am mai arătat, am constatat că depozitarea și păstrarea sacilor cu buletinele de voturi nu s-a făcut conform dispozițiilor legale, în sensul că să fie nu erau sigilați, fie erau rupți. Personal cred că sacii s-au rupt ca urmare a manipulării acestora (respectiv a mutării sacilor în incinta spațiului de depozitare), deoarece în momentul în care au fost aduși de la secțiile de votare bănuiesc că se aflau într-o stare bună, pentru că, în sens contrar, la primirea acestora de către personalul auxiliar al BES-ului, s-ar fi procedat la înlocuirea sacului și resigilare”, a adugat aceasta.

Știre în curs de actualizare

Înregistrare șoc! Procurorul Bogdan Sprîncu și judecătorul Claudia Crețeanu, discuție despre frauda de la Sectorul 1

În data de 6 octombrie 2020, la scurt timp după ce a fost găsit un sac cu buletine de vot printre rechizite, președintele Biroului Electoral al Sectorului 1, procurorul Bogdan Sprîncu și judecătorul Claudia Crețeanu, au purtat o conversație pentru a lămuri situația. Deși, de la izbucnirea scandalului se încearcă o mușamalizare a situației fraudei electorale, din ce în ce mai multe dovezi apar în mediul public.

Discuția purtată de procurorul Bogdan Sprîncu și judecătorul Claudia Crețeanu

– Domnu` procuror, la opt secții de votare nu găsesc listele permanente și suplimentare.
– (neinteligibil)
– Nu găsesc listele permanente și listele.
– Cum ați făcut dumneavoastră aici?
– Aoleu…
– Ceilalți zic că a zis să pună ștampilele, să pună toate materialele, adică listele suplimentare, listele permanente, să le pună în saci și ia-le de la mine

– Știți procedura
– E o hotărâre a…
– Unde sunt sacii, atunci?
– A zis să sunăm președinții, să vedem unde i-au lăsat.
– (neinteligibil)
– Cum a zis? Păi și cum verifici dumneata dacă ăla mi-a trimis mie acolo…Are sigiliul pus? Păi unde, dracu, sunt, mă, pe sacii ăia cu rechizite? Că n-am văzut niciun sigiliu.

Click aici pentru a citi integral articolul și pentru a asculta înregistrarea

Adauga un comentariu