Local

Județul Iași s-a poziționat pe locul 10 pe țară ca număr de cazuri noi de coronavirus! Medicii ieșeni sunt îngrijorați de comportamentul noilor tulpini ale virursului

Publicat: 24 feb. 2021
Pacienți infectați cu COVID-19, internați la ATI la Spitalul de Neurochirurgie din Iași
Locurile din secțiile de Terapie Intensivă și din sectoarele suport COVID-19 din spitale arată o plafornare a numărului de cazuri confirmate pozitiv

Scăderea numărului de cazuri de COVID-19 raportate a poziționat județul Iași pe locul 10 pe țară. Numărul de decese a ajuns la 544 după aproximativ 11 luni de la debutul pandemiei. Medicii au observat o plafonare a numărului de cazuri atât grave, cât și moderate, dar sunt încă rezervați cu privire la evoluția noilor tulpini de coronavirus

În urmă cu două luni, județul Iași se poziționa în top 5 pe țară, ca număr de noi cazuri confirmate pozitiv cu coronavirus. Pe 23 februarie 2021, s-a plasat pe locul 10 după ce au fost confirmate pozitiv 83 de persoane. Medicii au observat o plafonare a numărului de cazuri, de la cele mai ușoare până la cele mai grave. Numărul de cazuri grave se reflectă în cel al paturilor libere din secțiile de Terapie Intensivă. În luna decembrie 2020, în spitalele suport-COVID-19, cu greu se eliberau mai mult de două-trei paturi, fiind imediat ocupate de alți pacienți. După prima săptămână a anului 2021, situația s-a schimbat. Raportările zilnice confirmau un număr de 10, chiar 15 paturi de ATI libere pentru pacienții care suferă de o formă gravă a bolii. Ieri, pe 23 februarie 2021, erau 8 locuri libere la Terapie Intensivă.

101 paturi libere în Spitalul de Boli Infecțioase din Iași. Dr. Florin Roșu: „Există o plafonare a numărul de cazuri”

Medicii ieșeni sunt cu privirile ațintite asupra evoluției cazurilor de infectări cu noile tulpini. Pe 23 februarie 2021, în spitalele suport COVID-19 mai erau libere 322 de paturi: 101 paturi la Spitalul de Boli Infecțioase, 9 paturi la Spitalul de Pneumoftiziologie, 7 paturi la Spitalul Hârlău, 20 de paturi la Spitalul de Recuperare, 89 de paturi la Spitalul C.F. Iași, 9 paturi la Spitalul „Sf. Spiridon”, 21 de paturi la Spitalul Militar, 74 de paturi la Spitalul C.F. Pașcani.

La Spitalul Clinic „Dr. C.I. Parhon”, centru suport COVID-19 pentru bolnavii care au nevoie de asistență medicală de specialitate, erau ocupate două paturi ATI, iar patru bolnavi confirmați pozitiv cu noul coronavirus urmează tratamentul prin dializă în unitatea medicală. Numărul paturilor libere de pe secțiile de Terapie Intensivă a fost raportat astfel: 3 paturi ATI la Spitalul de Pneumoftiziologie, un pat la Spitalul Municipal Pașcani, două paturi la Spitalul de Recuperare și două paturi ATI la Spitalul de Neurochirurgie.

„Datorită vaccinării și a respectării măsurilor de prevenție avem în acest moment o plafonare a numărului de cazuri pozitive. Până pe 15 martie, dacă va continua acest trend, ne vom da seama că situația este mult mai bună. Așteptăm să vedem cum se comportă aceste noi tulpini care se răspândesc din ce în ce mai mult”, spune dr. Florin Roșu, managerul Spitalului de Boli Infecțioase din Iași.

Ieri, în județul Iași, 83 de persoane au fost confirmate pozitiv cu coronavirus

De la debutul pandemiei au fost confirmate pozitiv cu coronavirus 33.117 persoane. Ieri, 23 februarie 2021, au fost 83 de cazuri noi de COVID-19 și 27 de pacienți au fost externați din spital. Referitor la gradul de ocupare al paturilor, inclusiv paturi ATI, din spitalele suport COVID-19, conform raportărilor, ieri erau ocupate 217 paturi, din care 41 sunt paturi ATI. Situația cu privire la gradul de ocupare pentru paturile ATI a fost astfel: 9 paturi ocupate la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase, 3 paturi la Spitalul de Pneumoftiziologie, 5 paturi la Spitalul Municipal Pașcani, 3 paturi la Spitalul de Recuperare, 7 paturi ATI la Spitalul C.F. Iași, 14 paturi la Spitalul de Neurochirurgie. În perioada 9-10 februarie 2021 s-au înregistrat 3 decese în rândul persoanelor confirmate pozitiv, numărul total de decese fiind 574.

Adauga un comentariu