Prima pagină » Business în România » Jumbo o să deschidă Jumbo Mall, primul magazin de profil al companiei în România

Jumbo o să deschidă Jumbo Mall, primul magazin de profil al companiei în România

14 mai 2024, 14:58, 1 ,
în Business în România

Jumbo, un retailer grec de jucării și decorațiuni, a obținut aprobarea pentru deschiderea unui nou magazin la etajul al doilea al fostului mall Liberty Center din Rahova, București. Acest mall a fost achiziționat în 2023 și a fost închis pentru renovare în toamna anului respectiv. Documentele analizate de Profit.ro indică faptul că Jumbo Mall urmează să fie redeschis în noiembrie 2024.

Ultimul magazin deschis de Jumbo a fost în Iași. S-a întâmplat în 2023, iar la deschidere au fost câteva sute de persoane. Jumbo are vânzări de câteva sute de milioane în România și are peste 1000 de angajați.

Jumbo a plătit 20 de milioane de euro pentru Jumbo Mall

Conform informațiilor prezentate de Profit.ro, Jumbo a plătit aproximativ 20 de milioane de euro celor trei bănci grecești care dețineau Liberty Center: Eurobank EFG Luxembourg, Alpha Bank și Bank of Cyprus. În plus, Jumbo a primit autorizația pentru amenajarea unui magazin la etajul al doilea al Liberty Center și are planuri de deschidere a Jumbo Mall în noiembrie 2024.

Acesta va fi primul magazin al retailerului grec într-un mall din România, în timp ce Jumbo preferă în mod tradițional clădirile de tip „big-box“, situate la marginea orașelor. Suprafața medie a magazinelor Jumbo variază între 7.000 și 10.000 de metri pătrați. Jumbo a început un program agresiv de extindere pe piața românească, inaugurând al doilea magazin din Oradea în luna trecută și planificând deschiderea Jumbo Mall din București și a celui de-al doilea magazin din Timișoara în noiembrie 2024.

Unitatea din Timișoara va fi amplasată într-un fost magazin achiziționat de Jumbo în mai 2023, pentru care a plătit 9 milioane de euro. În plus, compania intenționează să deschidă cel puțin alte două magazine în România până în 2025. Reprezentanții Jumbo nu au oferit detalii despre Jumbo Mall atunci când au fost contactați de Profit.ro.

Jumbo, vânzări de peste 200 de milioane de euro în România

În primul trimestru al anului curent, Jumbo a înregistrat o creștere a vânzărilor cu 13% pe piața românească față de aceeași perioadă a anului precedent. În aprilie, vânzările din România au crescut cu aproximativ 10% în comparație cu aceeași lună a anului anterior. În 2023, Jumbo a înregistrat vânzări de 231 de milioane de euro în România, în creștere cu 15,28% față de anul precedent, și un profit de 83,1 milioane de euro. La finalul anului trecut, subsidiara Jumbo din România avea 1.709 angajați, cu aproape 250 de angajați în plus față de 2022.

Vânzările Jumbo în România reprezintă 21,3% din cifra de afaceri a grupului, iar profitul generat local contribuie cu aproape 23% la câștigurile grupului. În 2023, Jumbo a depășit pragul de 1 miliard de euro cifră de afaceri la nivel de grup, înregistrând o creștere a vânzărilor de 13,9%. În prezent, Jumbo operează 18 magazine în România, un magazin online deschis anul trecut și două centre de distribuție în Popești-Leordeni și Craiova. Din cele 18 magazine, 4 sunt situate în București, câte două în Oradea și Timișoara, și câte unul în Arad, Ploiești, Pitești, Constanța, Suceava, Bacău, Brăila, Brașov, Sibiu și Iași.

Comentarii
  • Dintre „perlele” romanesti: „jumbo o sî deschida …” o sî bacalaureat… viitorul verbului se construieste cu auxiliarul verbului a voi. Corect: jumbo va deschide dar e plina roomannica de jurnalisti si de idioti la „media”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`