International

Jurnaliștii de la Moscova anunță un scenariu sumbru pentru România. “O caută cu lumânarea”

Publicat: 29 apr. 2022
_____ Vizualizări 3 Comentarii
Jurnaliștii de la Moscova anunță un scenariu sumbru pentru România. O caută cu lumânarea
Rachetele Kalibr, cu care rușii amenință că vor ataca statele ce oferă ajutor militar Ucrainei, sunt rachete de croazieră, folosite destul de des în ultima perioadă de armata lui Putin

Ajutorul pe care România l-a oferit Ucrainei în plin conflict ar propulsa țara noastră pe lista neagră a lui Putin, relatează pravda.ru. Potrivit presei ruse, majoritatea statelor care au trimis echipament militar pentru armata lui Zelenki au devenit în ultima perioadă posibilie ținte de extindere a războiului.

Jurnaliștii de la Moscova: „Polonia și România sunt primele care o caută cu lumânarea”

Declarațiile Marii Britanii, cu privire la presupusele atacuri ale Ucrainei asupra bazelor militare ruse, ar putea provoca, potrivit presei ruse, numeroase lovituri aeriene pe teritoriul statelor membre NATO.

Purtătorul de cuvânt al Ministerul rus de Externe, Maria Zakharova, a transmis un avertisment dur pentru țările care intenționează să înarmeze Ucraina, în plin război: „Polonia și România sunt primele pe lista celor care o caută cu lumânarea. Țările care furnizează activ arme letale regimului nazist de la Kiev sunt: Cehia, Polonia, Slovenia, Turcia, Germania și SUA. Alte state o fac neoficial, de exemplu Bulgaria.”, scrie pravda.ru.

Mai mult, jurnaliștii de la Moscova cred că România ar putea fi chiar prima țintă a liderului de la Kremlin, căci, consideră ei, țara noastră ar avea în plan să cucerească Transnistria: „Ar putea fi în primul rând România. România ar putea invada acum Transnistria pentru a-și salva frații moldoveni de acolo.”, a declarat jurnalista Liuba Lulko.

Ce sunt rachetele Kalibr, cu care Rusia amenință Occidentul?

Rachetele Kalibr, cu care rușii amenință că vor ataca statele ce oferă ajutor militar Ucrainei, sunt rachete de croazieră, folosite destul de des în ultima perioadă de armata lui Putin.

3M14 Kalibr sau SS-N-30A, așa cum mai sunt denumite în termeni militari, acționează pe o raza de până la 1.500-2.500 de kilometri și pot fi lansate de pe nave de război.

SUA, ajutor militar și umanitar imens pentru Ucraina

Statele Unite nu pot ”să stea deoparte” în conflictul din Ucraina, în pofida costului ajutorului lor militar oferit Kievului în faţa ”atrocităţilor şi agresiunii” Rusiei, a declarat joi preşedintele american Joe Biden. Acesta a cerut Congresului suplimentarea cu 33 de miliarde de dolari a ajutorului pentru Ucraina, din care 20 de miliarde vor reprezenta ajutor militar.

„Noi nu atacăm Rusia. Noi ajutăm Ucraina să se apere singură în faţa agresiunii ruse, şi aşa cum Putin a ales să lanseze această invazie brutală, tot el poate alege să încheie această invazie brutală. Costul acestei lupte nu este ieftin, dar cedarea în faţa acestei agresiuni va fi mai costisitoare dacă o permitem să se întâmple”, a motivat liderul de la Casa Albă decizia sa.

Belarus doreşte ca protestatarii anti-război să fie condamnaţi la moarte

Protestatarii anti-război, condamnaţi la moarte în Belarus. Astfel, camera inferioară a Parlamentului a aprobat schimbarea codului penal, dar mai are nevoie și de aprobarea camerei superioare și a liderului belarus Alexander Lukașenko înainte de a putea intra în vigoare.

„Forțe distructive își continuă activitatea teroristă și extremistă, încercând să perturbe situația în Belarus și provocând instabilitate și conflicte interne. Se organizează activități pentru dezactivarea echipamentului feroviar și a șinelor de tren, obiecte de importanță strategică. Nu poate exista nicio justificare pentru acțiunile teroriștilor”, a spus președintele Camerei reprezentanților Vladimir Andreicenko.

Comentarii
  • Trebuie o revolutie in Rusia , unica solutie, rasturnarea guvernului comunist si trebuie un presedinte tanar cu idealuri democratice pentru pace si democratie si cooperare pasnica cu toate tarile. Dictatura comunista a Rusiei, executiile in masa ale rusilor in comunismul cenzurat si mincinos si intunecat, indoctrinat, mosnegii ca Putin si Lavrov si altii obsedati in mintea lor bolnava de Occident, Nato si razboaie fara motive , epoca razboaielor pentru cucerirea mereu de teritorii, distrugerea si jaful tarilor nu mai corespunde in sec. 21. numai rusii mai fac asa ceva. Fura, fura, jefuiesc, distrug, ucid mii de oameni, fac razboaie, ameninta toate tarile lumii, vor sa fie toate tarile la comanda Rusiei, cum se pot pastra relatii cu o tara criminala cu dictatori nebuni ca Rusia? Au facut razboiul asta fara motiv dar nu vor ca acea tara sa se apere, celelalte tari sa ajute , rusii vor lasati liberi sa atace orice tara si nicio tara sa nu se apere. Apai… duca-se dracului de criminali nebuni, omenirea are nevoie de PACE, PACE Rusii lui Putin si celalalt dictator Lukasenco au ramas inapoi , in urma, in secolele trecute, ei traiesc inca in anii 1920.

Adauga un comentariu