Actualitate

Jurnalistul Iosefina Pascal la BZI LIVE: „Prin intermediul Clubului de Presă începem demersurile pentru a repune presa acolo unde era odată şi anume, a cincea putere neoficială în stat”

Publicat: 05 mai 2023
_____ Vizualizări 1 Comentariu
Jurnalistul Iosefina Pascal la BZI LIVE Prin intermediul Clubului de Presă începem demersurile pentru a repune presa acolo unde era odată şi anume a cincea putere neoficială în stat
Iosefina Pascal la BZI LIVE

Incisivul jurnalist Iosefina Pascal a discutat la BZI LIVE despre prima convenție națională a Clubului de Presă ce a avut loc miercuri, 3 mai 2023, la București.

„Este într-adevăr o zi specială din multe puncta de vedere. La nivel naţional şi internaţional este ziua libertăţii presei şi cred că a fost un mesaj important pentru tot ce înseamnă presă în România, faptul că există totuşi şi s-a inventat Clubul de Presă. S-a reinventat o putere care vă apăra drepturile jurnaliştilor la libera exprimare şi de a informa în mod corect cetăţenii, până la urmă nu trebuie să limităm dreptul presei de a fi independentă şi de a informa corect oamenii asupra presiunii, amenzilor care au ca scop până la urma falimentarea şi închiderea posturilor de televiziune şi a celor online..

Toate aceste chestiuni, în esenţă, le amputează dreptul cetăţenilor de a se informa correct, lucru pe care l-am văzut deja şi îl simţim pe pielea noastră, pentru că şi noi, jurnaliştii, sunt până la urma cetăţeni si noi ne informăm, cum zic ăştia, sanchi, din surse oficiale… dar şi noi avem dreptul să ne informăm corect. Dacă până la urma principalele canale de informaţii sunt alterate, subjugate, cumpărate, atunci din start nu are de suferit decât cetăţeanul, dar şi întreaga breaslă”, a  spus Iosefina Pascal.

Jurnalistul Iosefina Pascal la BZI LIVE

În ediția BZI LIVE de vineri, 5 mai, Iosefina Pascal a discutat despre prima convenție națională a Clubului de Presă ce a avut loc miercuri, 3 mai 2023, la București. În urma alegerilor care au avut loc au fost desemnate Consiliile de Conducere ale Departamentului Ziariștilor și Departamentului Proprietarilor, precum și Consiliul de Onoare al Clubului de Presă.

„Am fost foarte plăcut suprinsă să văd cât de mulţi jurnalişti şi trust-uri din presă locală s-au înscris şi aici este meritul vostru, al celor de la BZI, pentru că aţi reuşit să informaţi jurnaliştii din mediul local că există Clubul de Presă şi că începem demersurile pentru a repune presa acolo unde era odată, şi anume, a cincea putere neoficială în stat.

Am atras atenţia şi că este subfinantata presa locală şi deja punctul meu de vedere este că presa nua r trebui să primească, indiferent că e naţională sau locală, bani guvernamentali care se dau în mod selectiv doar trusturilor ‘prietenoase’ sau mai mari, presa locală, uşor uşor va dispărea. Şi odată cu discuţiile despre CNA, unde vorbim din nou despre cenzurarea presei şi a libertăţii jurnaliştilor de a se exprima, dar mai mult decât atât, o să vorbim mereu de o segregare la nivel de presă atât la nivel naţional cât şi la nivel European, pentru că vor intra în joc inclusiv fonduri europene. Şi asta înseamnă că nişte nume de nişte băieţi şi fete vor fi puse pe nişte liste de jurnalişti corecţi cum spun ei, care se vor îmbogăţi şi evident că tu, ca entitate media nu mai poţi concura şi în orice caz nu mai ai vizibilitate, deci nu poţi informa cetăţenii în mod corect. Deci avem mai multe probleme.

Din păcate este un moment trist pentru presă pentru că există cenzura, dar e trist oentru că nu prea mai există susţinerea oamenilor pentru presă, pentru că au existat aceşti 3 ani de zile de pandemie, timp în care oamenii au început să fie mai interesaţi de calitatea informaţiilor pe care le primesc. Şi văzând că din sursele oficiale primesc informaţii care nu întotdeauna erau corecte sau erau chiar alarmiste, apocaliptice, au început să nu mai aibă încredere în media. Şi acesta este un motiv pentru care trust-uri mari vor cumva să îşi spele imaginea pe care şi-au pătat-o în timpul pandemiei”, a spus Iosefina Pascal la BZI LIVE.

Comentarii
  • Dupa ce ati fost partasi la genocid si ati incasat miliarde acum incercati sa dregeti busuiocul… nu sunteti cu nimic mai prejosi decat doctorii, mercenarii sau politicienii, toti ati ucis oameni cu buna stiinta fiecare prin metode diferite. NU EXISTA IERTARE PENTRU VOI.

Adauga un comentariu