Actualitate

Jurnalistul Sorin Roșca Stănescu în platoul BZI LIVE: „Încercarea de a vinde din activele şi resursele pe care le mai avem, este un act de trădare naţională”

Publicat: 22 aug. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Jurnalistul Sorin Roșca Stănescu în platoul BZI LIVE Încercarea de a vinde din activele şi resursele pe care le mai avem este un act de trădare naţională
Jurnalistul Sorin Roșca Stănescu

Jurnalistul Sorin Roșca Stănescu, a discutat în cadrul unei ediţii dialog BZI LIVE despre cum autoritățile statului ar pregăti renunțarea la pachetul majoritat deținut la Salrom. Astfel, unul din liderii de opinie din România, scriitor, realizator al unor ample anchete și investigații media scoate în prim plan ideile principale ce reies din această mutare de șah a statului român.

Jurnalistul Sorin Roșca Stănescu în platoul BZI LIVE

În cadrul ediției BZI LIVE din 22 august, jurnalistul Sorin Roșca Stănescu a vorbit alături de moderatorul emisiunii, Valentin Huțanu, despre listarea la bursă a acţiunilor pe care Fondul Proprietatea le deține la Hidroelectrica și la Salrom, în contextul în care statul român deține 51% din Salrom și o posibilă renunțare a celor 2 procente ar însemna pierderea controlului asupra unei companii care se poate dovedi inestimabilă din punct de vedere al valorii.

„Se pregăteşte scoaterea pe piață a activelor Salrom pentru că România este în criză economică. Şi dacă eşti în criză, e preferabil să îţi vinzi activele înainte să ajungi în situaţia în care fondurile să ajungă în incapacitate de plată. Mai bine acum, decât mai târziu când vor scădea.

Cu toate acestea, e act de trădare naţională, să vinzi aceste active Salrom!

Având în vedere că ale au un potenţial uriaş dacă am înveşti în ele şi le-am dezvolta. La Salrom dispunem de cele mai mari rezervoare naturale în care putem păstra gazele. Să le cumpărăm primăvara când sunt ieftine şi să le vindem apoi mai scumpe.

Dar acum pierdem imens pe termen mediu şi lung şi ne batem joc de cea ne-a dat Dumnezeu pentru noi şi copiii noştri

Eu mă aştept ca în 2-3 ani, fondurile suverane să fie instrainatate fondurilor celorlalte state mai mari de investiţii, care acţionează şi în Ucraina”, a precizat jurnalistul.

Sorin Roșca Stănescu: „Românii vor avea mult de suferit „

Ce ne așteaptă la iarnă? Se preconizează o iarnă cruntă iar jurnalistul Sorin Roșca Stănescu ne-a oferit deja câteva scenarii.

„Luându-ne după asigurările false ale lui Ciucă, românii se iluzionează că dispunem de suficientă hrană şi energie. Dar de la nivelul UE se decide, şi dacă ei decid că România va trebui să cedeze din rezerve pentru Germania, românii vor avea mult de suferit.

PSD, care este mult mai bine înşurubat în propriul electorat a sesizat că în curând, buzunarul românilor va face explozie. Românii nu vor mai avea posbilitatea să îşi plătească utilităţile necesare. Iar atunci, mămăliga românească va exploda. Iar PSD nu îşi doreşte asta. Așa că, în mod firesc se distanţează de PNL şi o impune prin discuţii publice. Îşi impune o politică socială”, a precizat Sorin Roșca Stănescu.

Sorin Roșca Stănescu a scos în evidență deiferența dintre liderii noștri politici, respectiv Klaus Iohannis și cel maghiar, ViKtor Orban.

„Viktor Orban este un lider politic extrem de consecvent şi cel mai experimentat lider politic din Uniune. El a reuşit o serie întreagă de performanțe, din punct de vedere al interesului Ungariei. Ungaria face politici foarte importante prin intermediul băncilor. Ungaria finanţează cumpărarea de pământ în Transilvania, interzice existenţa unor ONG -uri care primesc bani din străinătate, Ungaria are o poziţie extrem de critică şi îndreptăţită la modul defectuos în care funcţionează UE. Ungaria este cel mai important critic al neomarxismului, iar pt asta Orban trebuie aplaudat pentru că apără valorile şi tradiţiile familiei.

La Tuşnad a avut loc o întâlnire religioasă, vorbind despre puritatea rasei europene. La baza acestei creaţii a stat ideaa multiculturalismului, dar sub valori europene. Orban nu a fost de cord cu pătrunderea pe teritoriul european a sorgintelor de ordin ne-european.

Orban a avut un discurs şi mai puternic, unde americanii l-au răsplătit cu ropote de aplauze. Nu cum face Klaus Iohannis, care sancţionează UDMR-ul. Atunci înseamnă că el ar trebui să sancţioneze şi congresmanii americani pentru că au aplaudat un discurs mult mai dur a lui Orban”, a conchis jurnalistul.

Precizăm că fiind prezent în cea mai nouă ediție e BZI LIVE, jurnalistul Sorin Roșca Stănescu a dezbătut mai multe subiecte controversate alături de moderatorul emisiunii, Valentin Huțanu.

Adauga un comentariu