Prima pagină » Actualitate » Justiția malteză a decis! Iată ce se întâmplă cu cererea de extrădare a prințului Paul al României
Justiția malteză a decis! Iată ce se întâmplă cu cererea de extrădare a prințului Paul al României

Justiția malteză a decis! Iată ce se întâmplă cu cererea de extrădare a prințului Paul al României

20 mai 2024, 17:58, 3 ,
BZI.ro, în Actualitate

Un tribunal din Malta a respins, luni, 20 mai, cererea autorităţilor române de extrădare a prinţului Paul Philippe al României, magistratul estimând că există un „risc real” ca acesta să sufere o încălcare a drepturilor sale fundamentale, relatează Times of Malta, potrivit news.ro.

Paul-Philippe al Romaniei este căutat în România pentru a executa o pedeapsă cu închisoare pentru corupţie. În vârstă de 75 de ani, el a fugit din România în 2020, când a fost condamnat la aproape 3 ani şi jumătate de închisoare pentru corupţie legată de restituirea ilegală a unor bunuri imobiliare din apropierea Bucureştiului, cărora le-a pretins în mod fals proprietatea.

În iunie 2022, el a fost prins la Paris, dar o Curte de Apel a refuzat să îl extrădeze în România, iar avocatul lui Paul al României a invocat, între altele, acest argument atunci când a pledat împotriva extrădării sale.

Justiția malteză a decis soarta prințului Paul

Prinţul Paul locuieşte acum în Italia, dar a venit luna trecută în Malta pentru o conferinţă şi a fost reţinut în baza unui mandat european de arestare.

În timpul procedurilor din instanţa din Malta, au fost audiaţi un fost procuror francez, avocatul american al lui Paul de România, care a prezentat succesiunea de evenimente ce au dus la această ultimă cerere a autorităţilor române, în timp ce avocatul său maltez, Jason Azzopardi, a subliniat modul în care instanţele franceze au respins o cerere de extrădare similară, concluzionând că exista un „risc real” ca drepturile fundamentale ale lui Paul al Romaniei să fie încălcate. Textele originale ale acestor hotărâri franceze au fost prezentate ca probe.

În cele din urmă, magistratul Leonard Caruana a concluzionat că, pe baza tuturor probelor prezentate, dacă mandatul european de arestare ar fi fost executat, exista un „risc real” ca acesta să ducă la încălcarea drepturilor fundamentale ale persoanei căutate. Prin urmare, instanţa a refuzat punerea în execuţie a mandatului.

Cu toate acestea, Paul al României va rămâne în arest preventiv timp de trei zile, până când procurorul general va decide dacă va face sau nu apel la această decizie.

Avocatul apărării, Jason Azzopardi, a spus că va exista probabil o cerere scrisă de eliberare pe cauţiune până la expirarea acestui termen de apel.

Comentarii
  • Cam potlogar printul asta. Dar daca e un potlogar, atunci sigur e de-al nostru.

  • R E A L I T A T E A

    Da nustiu cum se întâmplă cu justiția asta mai de peste tot și cu drepturile omului, mai ales cele din spațiul euro-atlantic, că hoții au numai drepturi! Spre exemplu acest individ care este destul de clar si vizibil ce fapte grave a comis în România și ce tunuri a dat, are faimosul drept de a nu răspunde penal pentru faptele sale și nici obligativitatea de a fi recuperat de la el prejudiciul creat statului român, totul sub vezi doamne așa zisa și renumita umbrelă a ,,drepturilor omului!” Tind mai degrabă și-i spun ,,protecția infractorilor!” Și atunci să stăm drept și să judecăm limpede, ce încredere să avem în toate directivele care vin dinspre’acolo, că inafară de protejarea acestor infractori, legalizarea drogurilor, LGBT și alte mizerii din astea, nu prea se vede mare lucru! Pe bune? Nu-l extrădează pe domnul infractor pentru a răspunde în fața justiție române sub pretextul că este posibil să îi fie încălcate drepturile omului?! Da de câte ori s a mai întâmplat asta? Altă mizerie de scuză nu au găsit??? Chiar suntem atât de proști, dar mai ales atât de proști putem fi considerați????

  • Ca mulți alții atât din trecut, cât și din prezent care au furat de au rupt țara asta și au scăpat cu drepturile omului. Excroci, hoți.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *