International

Kane Tanaka, a murit la 119 ani. Cea mai bătrână persoană din lume a mâncat ciocolată şi a băut Cola până în ultima clipă

Publicat: 26 apr. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Kane Tanaka a murit la 119 ani. Cea mai bătrână persoană din lume a mâncat ciocolată şi a băut Cola până în ultima clipă
Cea mai bătrână persoană din lume a murit la 119 ani

Cea mai bătrână persoană din lume, Kane Tanaka, a murit la vârsta de 119 ani. Femeia, care a reuşit să învingă cancerul la vârsta de 103 ani, și-a petrecut viața mâncând dulciuri și bând cola. Din nefericire, bătrâna a murit într-un azil de bătrâni din Japonia pe data de 19 aprilie.

cea mai bătrână persoană din lume, Kane Tanaka
De asemenea, chiar și în ultimele ei zile, bunica și-a păstrat rutina de a mânca ciocolată și de a bea cola

Cea mai bătrână persoană din lume a murit la 119 ani

Cea mai bătrână persoană din lume a fost internată pe 13 aprilie, familia acesteia declarând prin intermediul reţelelor de socializare că femeia a fost ”spitalizată și externată în mod repetat”. În schimb, acest lucru nu a împiedicat-o pe bunica iubitoare de bomboane să atingă vârsta remarcabilă de 119 ani la începutul acestui an.

Înainte să înceteze din viaţă, Tanaka a spus într-o postare publicată de familia ei: „Am reușit să ajung până aici cu sprijinul multor oameni. Sper că veți continua să vă distrați, [și să fiți] veseli și energici”.

Kane Tanaka a fost născuta pe 2 ianuarie 1903, în același an în care frații Wright au zburat pentru prima dată, în Fukuoka, sudul Japoniei, și a fost cel de-al șaptelea copil al lui Kumakichi și Kuma Ota.Femeia locuia într-un azil de bătrâni din Fukuoka și era cunoscută a fi o pasionată de jocuri de societate și matematică.

Tanaka a fost aleasă să poarte torţa pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020, dar a fost nevoită să se retragă din cauza COVID-19.

În ziua în care a primit certificatul Guinness World Records, i-a fost oferită o cutie de ciocolată, pe care a desfăcut-o imediat și a început să o mănânce. De asemenea, chiar și în ultimele ei zile, bunica și-a păstrat rutina de a mânca ciocolată și de a bea cola.

Potrivit publicației de știri japoneze NDTV, Tanaka a preluat titlul de cea mai în vârstă persoană din lume în luna iulie 2018. Bătrâna a spus ce acea zi a fost unul dintre cele mai fericite momente din viața ei.

cea mai bătrână persoană din lume, Kane Tanaka
Tanaka a spus într-o postare publicată de familia ei: „Am reușit să ajung până aici cu sprijinul multor oameni. Sper că veți continua să vă distrați, [și să fiți] veseli și energici”

Tanaka a fost diagnosticată cu cancer de colon

Cu toate că a avut o viaţă lungă, Tanaka a fost un copil născut prematur și a crescut cu lapte matern de la alte femei, pentru că mama ei nu avea.

În timpul celui de-al Doilea Război Mondial, femeia a lucrat într-un magazin care vindea prăjituri de orez împreună cu soțul ei Hideo. De vreme ce Hideo, cât și fiul ei au murit în timpul războiului, ea a continuat să lucreze la același magazin până la pensionare, la vârsta de 63 de ani.

Mai târziu, ajunsă la vârsta de 103 ani, Tanaka a fost diagnosticată cu cancer de colon, dar a supraviețuit. Pe când împlinea 107 ani, fiul ei a scris o biografie, în care ea discută despre viața și longevitatea ei și se intitulează ”În vremuri bune și rele, 107 de ani!”.

Secretul unei vieţi îndelungate, susține femeia, pare a fi dulciurile, cât şi faptul că femeia bea trei conserve de cafea pe zi și, de asemenea, consuma o mulțime de băuturi răcoritoare. Rutina zilnică a acesteia consta în a se trezi la 6 dimineața și în a-și petrece după-amiezi studiind matematica și exersând caligrafia.

În anul 2017, numărul rezidenților cu vârsta de 90 de ani și peste în Japonia a atins pragul de 2 milioane. Astfel, conform datelor Băncii Mondiale, Japonia are cea mai în vârstă populație din lume, cu aproximativ 28% de 65 de ani sau peste.

Anterior, cea mai bătrână persoană în viață verificată de Guinness a fost franțuzoaica Jeanne Louise Calment, care a murit la vârsta de 122 și 164 de zile în 1997.

Adauga un comentariu