International

Kemal Kılıçdaroğlu, primele declarații după victoria lui Recep Tayyip Erdogan

Publicat: 28 mai 2023
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Kemal Kılıçdaroğlu primele declarații după victoria lui Recep Tayyip Erdogan
Kemal Kılıçdaroğlu, primele declarații după victoria lui Recep Tayyip Erdogan

Kemal Kılıçdaroğlu le-a mulțumit alegătorilor săi într-un discurs în care și-a recunoscut explicit înfrângerea, dar a îndemnat la „continuarea luptei pentru democrație”.

„Tot ceea ce este fără dreptate, tot ce nu conține justiția nu va fi de partea mea. Nu am putut să rămân tăcut că ați fost tratați ca cetățeni de mâna a doua. Am vrut să mă asigur că toți sunt tratați drepturi egale.

Niciodată nu voi permite ca această familie să fie destrămată. Întotdeauna poporul turc trebuie să fie cu stomacul plin, când deschidem frigiderul trebuie să fie plin. Întotdeauna mă voi lupta pentru libertatea și egalitatea poporului turc.

Pentru voi, pentru copiii voștri, pentru toți frații și surorile voastre, vă rog să nu vă lăsați și să ne luptăm pentru democrație. Această frică, această spaimă nu trebuie să intre în oasele noastre. Noi trebuie să ne luptăm să menținem egalitatea.

Din toată inima vă mulțumesc. Am un mesaj pentru tineri, cu aceste alegeri am văzut autoritatea, înțelepciunea poporului Turciei”, transmite Kemal Kılıçdaroğlu.

Recep Tayyip Erdogan şi-a revendicat victoria în turul doi al alegerilor prezidenţiale

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan şi-a revendicat victoria în turul doi al alegerilor prezidenţiale, în timp ce continuă numărarea voturilor, dar rezultatele parţiale neconfirmate încă de autoritatea electorală şi comunicate de agenţia oficială Anadolu îl dau ca sigur câştigător, transmite AFP.

Conform acestor rezultate, după numărarea a 99% din buletinele de vot, Recep Tayyip Erdogan a obţinut 52,1% din voturi, iar adversarul său Kemal Kiliçdaroglu 47,9%.

„Naţiunea noastră ne-a încredinţat responsabilitatea de a guverna pentru următorii cinci ani”, a spus Erdogan, vorbind în faţa simpatizanţilor săi pe plafonul unui autobuz în faţa reşedinţei sale spre care se îndreaptă o mulţime entuziastă.

„Ne vom respecta promisiunile făcute poporului”, a asigurat el, remarcând totodată că „aceste alegeri au demonstrat că nimeni nu poate ataca realizările acestei ţări”.

Susținătorii lui Erdogan au luat cu asalt străzile pentru a sărbători victoria preferatului lor. Potrivit BBC, oameni sărbătoreau, în maşini, claxonând şi strigând sloganuri în favoarea lui Erdogan. Susţinători ai formaţiunii sale ofereaiu steaguri ale Turciei şi AKP.

Vânzători intrau în blocaje în trafic pentru a vinde bannere cu Erdogan şi eşarfe cu numele lui Erdogan imprimat pe ele.

Numărarea voturilor nu s-a încheiat, însă la sediul AKP din Istanbul era o atmosferă de sărbătoare.

Adauga un comentariu