International

Kim Jong-un a ordonat executarea unui inginer care vindea filme și muzică

Publicat: 31 mai 2021
Kim Jong Un a ordonat asasinarea unui inginer
La sfârșitul lunii aprilie, Kim Jong-un a ordonat executarea unui inginer care vindea muzica si filme.

Kim Jong-un a ordonat executarea unui inginer care vindea muzica și filme, iar 500 de oameni au fost martori. Execuția acestuia a fost una publică și inclusiv familia celui condamnat a asistat la teribilul act.

Diactatorul și-a pus din nou la lucru echipele de execuție, cea mai recentă țintă fiind un bărbat care vindea filme și muzică.

Kim Jong-un a ordonat executarea unui inginer

Motivul pentru care bietul bărbat a fost condamnat la moarte este de-a dreptul șocant. Acesta a fost prins distribuind producții sud-coreene, considerate ilegale.

Bărbatul, al cărui nume de familie era Lee, lucra ca inginer șef la Wonsan Farming Management Commission și a fost surprins de un informator când vindea în secret dispozitive de stocare încărcate cu filme sud-coreene, muzică și emisiuni, potrivit DailyNK.

Înainte de execuție, Lee și-a mărturisit faptele spunând că a vândut CD-urile și stick-urile USB cu 5 până la 12 dolari fiecare.

Execuția inginerului s-a petrecut la sfârșitul lunii aprilie 2021, în fața unei mulțimi de 500 de oameni, inclusiv a familiei sale, după ce a fost găsit vinovat de „acțiune antisocialistă”, în conformitate cu „legea gândirii anti-reacționare” implementată la sfârșitul anului trecut.

Aceasta a fost prima execuție conform noii legi, în trecut pedepsele fiind mai blânde: condamnare în lagăre de muncă sau de reeducare. Autoritățile nord-coreene consideră că acțiunile reacționare îi ajută pe cei care încearcă să distrugă socialismul. „Reacționarilor nu ar trebui să li se permită să trăiască fără teamă în societatea noastră”, se arată în lege.

„În zilele noastre, dacă ești surprins urmărind un videoclip sud-coreean, primești o sentință cu închisoare pe viață sau condamnare la moarte, deci nimeni nu știe cine va fi executat în viitor”, a declarat o sursă pentru DailyNK.

„Poți primi o pedeapsă de șapte ani închisoare doar pentru că nu ai raportat pe cineva care a urmărit sau distribuit mass-media sud-coreeană. Întreaga populație tremură de frică”, mai spune sursa citată.

Kim Jong-un avertizează asupra crizei din Coreea de Nord, similară cu foametea din anii ’90

Vorbind la o conferință de partid, Kim Jong-un a apărut pentru a compara situația cu o foamete mortală din anii 1990. Coreea de Nord și-a închis granițele din cauza pandemiei coronavirusului.

Aceasta se adaugă sancțiunilor economice internaționale existente asupra programului nuclear de la Phenian. Într-o recunoaștere rară a dificultăților care se apropie, liderul autoritar al statului cu un singur partid a cerut joi oficialilor să „prevadă un alt„ martie dificil ”, mai dificil, decât cel precedent”.

”Arduous March”  este un termen folosit de oficialii din Coreea de Nord pentru a se referi la lupta țării în timpul unei foamete devastatoare din anii 1990, când căderea Uniunii Sovietice a lăsat Coreea de Nord fără ajutor crucial. Se estimează că aproximativ trei milioane de oameni au murit în această perioadă.

„Nu este neobișnuit ca Kim Jong-un să vorbească despre dificultăți și greutăți, dar de data aceasta limbajul este destul de crunt și este diferit”, a declarat Colin Zwirko, analistul Coreei de Nord la NK News, pentru BBC.

La sfârșitul lunii aprilie, Kim Jong-un a ordonat executarea unui inginer care vindea muzica si filme.

Comentarii
Adauga un comentariu