Prima pagină » Magazin » Kinetoterapie copii – 4 aspecte esentiale pe care trebuie sa le stii
Kinetoterapie copii – 4 aspecte esentiale pe care trebuie sa le stii

Kinetoterapie copii – 4 aspecte esentiale pe care trebuie sa le stii

22 apr. 2024, 07:00,
BZI.ro, în Magazin

Kinetoterapia este recomandata celor mici inca din primele luni de viata, disciplina fiind deseori esentiala dezvoltarii corespunzatoare – in special atunci cand exista anumite afectiuni motorii sau musculare. Totusi, nu este niciodata prea tarziu sa apelezi la kinetoterapie copii, daca esti de parere ca cel mic are nevoie sau daca un medic specialist ti-a recomandat acest lucru.

Tehnicile si tratamentele care insotesc disciplina pot avea un numar ridicat de beneficii in perioada de crestere si dezvoltare a copilului. Cu ajutorul kinetoterapiei, de exemplu, se pot evita anumite probleme ale posturii/aliniamentului coloanei.

Iata alte patru aspecte pe care trebuie sa le stii legate de kinetoterapia pentru copii!

Dezvoltare fizica si motorie optima

Dezvoltarea fizica si motorie este evident, garantata. Pe masura ce creste, copilul isi dezvolta abilitatile aferente miscarii, deplasarii si coordonarii. Totusi, in cele mai multe cazuri, ele se dezvolta incorect sau incomplet. Apar astfel anumite deficiente in ceea ce priveste echilibrul, flexibilitatea si forta musculara.

Serviciile de kinetoterapie copii au rolul de a elimina riscul deficientelor mentionate. Alaturi de un specialist in kinetoterapie, copilul se va dezvolta fizic in mod optim, in timp ce abilitatile sale motorii vor avea un progres aferent varstei sale.

Stare generala de sanatate optima

Circulatia sangeului, sanatatea inimii, starea mentala, precum si sanatatea sistemului imunitar sunt influentate de stilul de viata, in principal de lipsa sau prezenta activitatii fizice. In ziua de astazi, activitatea este o problema, multi copii preferand compania telefonului mobil sau a computerului.

O clinica de kinetoterapie cu departament specializat pentru copii te poate ajuta sa asiguri necesarul de activitate fizica celui mic – exercitii fizice regulate, inclusiv tehnici prin care acestea mentin interesul copilului.

Exercitiile invatate in timpul sesiunilor de kinetoterapie copii ii vor fi de mare ajutor si in viitor, dupa sfarsitul perioadei de crestere/dezvoltare – mai ales atunci cand se va confrunta cu dureri de spate sau musculare.

Imbunatatirea functiilor motorii fine

Coordonarea si anumite abilitati care necesita indemanare pot fi dificile pentru cel mic in lipsa antrenamentului corespunzator. Unele afectiuni sau frecventa scazuta a activitatilor care necesita functii motorii fine dezvoltate pot afecta modul in care copiii se integreaza in societate.

Din nou, serviciile de kinetoterapie pentru copii iti vin in ajutor cu tehnici si tratamente complete care vizeaza strict functiile motorii fine. Astfel, daca observi dificultati in realizarea sarcinilor zilnice sau educatorii isi impartasesc grijile privind performanta scolara a copilului (dificultati de scriere, de exemplu), ar trebui sa apelezi la un specialist in kinetoterapie.

Asistenta in gestionarea anumitor conditii medicale

Nu in ultimul rand, kinetoterapia pentru copii are rolul de a le oferi ajutorul/asistenta necesara in gestionarea anumitor conditii medicale – afectiuni ortopedice, tulburari neurologice sau afectiuni congenitale, printre altele.

Calitatea vietii copiilor va fi imbunatatita semnificativ odata ce vor fi invatati cum sa gestioneze aspectele care le provoaca dificultate, indiferent de context.

Clinica de kinetoterapie Atletico Kinetic pune la dispozitia celor mici un mediu sigur si structurat in care acestia se pot dezvolta corespunzator – alaturi de medici specialisti si cu ajutorul tehnicilor si tratamentelor kinetoterapeutice moderne!

Asigura dezvoltarea corespunzatoare a copilului tau – beneficiaza de ajutorul unui kinetoterapeut specializat chiar astazi!

kinetoterapie copii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *