National

Klaus Iohannis a promulgat legea: Autostrada Nordului se va construi începând cu 1 ianuarie 2021

Publicat: 20 nov. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Klaus Iohannis a promulgat legea Autostrada Nordului se va construi începând cu 1 ianuarie 2021

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, vineri, legea care aprobă obiectivul de investiţii Autostrada Nordului Vama Oar – Satu Mare – Baia Mare – Dej – Bistriţa – Vatra Dornei – Suceava. Termenul de executie este de 4 ani, potrivit legii.

Legea intră în vigoare la data de 1 ianuarie 2021.

„Obiectivul de investiţii se finanţează de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor, în limita sumelor aprobate anual cu această destinaţie, din credite externe şi din fonduri europene. (…) Termenul de execuţie a obiectivului este de 4 ani de la data intrării în vigoare a acestei legi”, prevede actul normativ.

O altă lege promulgată de președintele României: Pacienții asigurați prin CNAS au dreptul la investigații gratuite de screening

Joi, 19 noiembrie, Klaus Iohannis, președintele României, a promulgat legea care vizează faptul că pacienţii asiguraţi prin Casa Naţională de Asigurări de Sănătate au dreptul la investigaţii gratuite de screening.

Obiectul de reglementare al actului normativ este reprezentat de modificarea şi completarea Legii drepturilor pacientului nr.46/2003, privind acordarea dreptului pacienţilor asiguraţi prin Casa Naţională de Asigurări de Sănătate de a beneficia, gratuit, de investigaţii de screening la solicitarea proprie, din momentul încadrării în grupul de risc sau pe baza unei trimiteri de la medicul specialist.

„Prin screening se înţelege examinarea iniţială de prezumţie sau stabilirea existenţei reale a bolilor sau a altor caracteristici biologice ori comportamentale într-o populaţie, care constă în aplicarea unui ansamblu de procedee şi tehnici de investigaţie în scopul descoperirii precoce şi evidenţierii lor într-un stadiu incipient”, precizează textul.

Adauga un comentariu