Actualitate

Klaus Iohannis, atac la adresa USR după votarea moțiunii de cenzură: „Politicieni cinici”

Publicat: 05 oct. 2021
președintele Klaus Iohannis semnând un document
Klaus Iohannis a promulgat vineri, 29 octombrie, legea privind plafonarea prețurilor la electricitate și gaz

Președintele Klaus Iohannis își concentrează atacurile pe USR, după ce Parlamentul a adoptat moțiunea de cenzură a PSD împotriva Guvernului Cîțu. Iohannis îi numește pe liderii USR „politicieni cinici”, care poartă „masca reformismului” și au un discurs demagogic.

„În ultimele luni s-au spus foarte multe lucruri în politică, majoritatea lucruri urâte. Politicienii s-au obișnuit să se arate unul pe celălalt cu degetul, asta inclusiv în interiorul partidelor. Este o situație complicată, o situație care a fost generată, această moțiune și trecerea ei prin Parlament de politicieni cinici, unii purtând masca reformismului, alții clamând grija pentru români și așa mai departe. haideți să vedem totuși ce s-a întâmplat dincolo de aceste declarații.

USR a fost parte din coaliția de guvernare. USR a plecat din Guvern și a votat USR împreună cu PSD și AUR moțiunea de cenzură de astăzi. Astea sunt faptele. Restul este discurs politic sau demagogie sau cum doriți să îi spuneți. Acum însă suntem în situația de a trebui să găsim o soluție”, a declarat Iohannis, înainte de a anunța că amână pentru săptămâna viitoare consultările cu partidele, pentru desemnarea unui candidat pentru funcția de prim-ministru.

Planul lui Florin Cîțu după ce a căzut Guvernul PNL

Dacă acest guvern va pica azi în Parlament, vom face altul, tot în jurul valorilor liberale, a spus, marți, Florin Cîțu la dezbaterea moțiunii de cenzură.

„PNL nu este un partid perfect, dar este un partid responsabil. Și nouă ne-ar fi ușor să trecem în opoziție în această perioadă dificilă, plină de incertitudini și crize mondiale de creșteri globale ale prețurilor. Nu o facem însă. Rămânem în picioare, luptăm până la capăt, nu dezertăm. Nu suntem lași. Am fost votați să dezvoltăm România și asta vom face, indiferent de cât s-ar opune Ciolacu, tovarășul cu spirala (Dacian Cioloș n.r.) și căpitanul extremiștilor”, a spus Florin Cîțu.

De asemenea, Florin Cîțu a spus că PNL va continua guvernarea.

„Dacă acest guvern va pica azi în Parlament, vom face altul, tot în jurul valorilor liberale. Nu voi permite ca România să ajungă sub controlul stângii corupte, a reformiștilor de fațadă sau a extremiștilor anti-vacciniști și anti-europeni”, a subliniat Florin Cîțu.

Florin Cîțu, atacat de Dan Barna

Dan Barna a transmis astăzi, la dezbaterea moțiunii de cenzură, faptul că Florin Cîțu putea fi un erou, însă a ales să fie un oarecare banal.

„Aţi fi putut fi premierul acela reformator de care România are nevoie. Aţi fi putut fi erou, dar aţi preferat această iresponsabilitate relaxată. Aţi avut de administrat o campanie de vaccinare şi aţi dat-o de gard cu un Congres cu 5000 de oameni. Aţi distrus o coaliţie. Aţi avut practic totul la dispoziţie, voturile oamenilor, buna noastră credinţa şi aţi avut mandatul de a pune această ţară pe drumul cel bun. Eu v-am spus că aici vom ajunge, în acest moment. Noi ne respectăm cuvântul. Suntem aici şi vom vota aceasta moţiune de cenzură. După 30 de ani, chiar aţi fi putut superman, dar aţi ales să fiţi un oarecare banal Florin Cîțu”, a spus Dan Barna.
Comentarii
  • Am votat USR, in fine, in speranta de mai bine,
    Dar cand vad tot ce se-ntampla, imi vine sa-mi dau in tampla!
    De nu-l maziliti pe Barna, nu veti mai apuca iarna
    Si veti fi, in mare parte, doar niste…. sperante moarte!!!

  • Oare chiar nu aveti curajul sapmi publicati opiniile??Vae teama de cineva?? Totul e POSIBIL.! Procedati cum e mai bi ne ine si cum vadicteaza CONSTIINTA. Va multumesc inca odata.
    cteaza

Adauga un comentariu