Actualitate

Klaus Iohannis, bonusuri de 500 de euro lunar pentru medicii care luptă cu coronavirusul – VIDEO

Publicat: 02 apr. 2020

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat joi că a solicitat Executivului să identifice fonduri europene suficiente pentru a putea plăti un bonus lunar medicilor şi personalului medical care lucrează cu pacienţi infectaţi cu COVID.

„Este foarte clar că ne vom confrunta în săptămânile următoare cu situații complicate în Suceava, dar, cu siguranță, așa ne spun experții, specialiștii, și în alte zone.

Și vreau, în acest cadru, să vă anunț de o măsură pe care am solicitat-o Guvernului României. În acest sens, am avut astăzi mai multe discuții. Personalul medical, medicii noștri, sunt linia noastră de apărare împotriva epidemiei. Avem încredere în ei, ne punem speranțele în ei, dar trebuie să fim foarte conștienți că pentru ei este o situație de stres major, este un pericol suplimentar la care se expun, avem așteptări mari de la ei și atunci, în consecință, cred că este corect să recunoaștem această situație și să recunoaștem, evident, că este nevoie și de un pic mai mult decât cuvinte frumoase.

Deci, am solicitat astăzi Guvernului să identifice fonduri europene suficiente pentru a putea plăti un bonus lunar medicilor și personalului medical care lucrează cu pacienți COVID. Și vorbesc aici despre un bonus consistent, de câteva sute de euro pe lună. Cred că o sumă de 500 de euro pe lună pentru medicii și personalul medical care lucrează cu pacienți COVID ar fi un bonus onorabil.

Am promisiuni din Guvern, am vorbit cu Premierul Orban, cu ministrul Fondurilor Europene, am promisiuni că în foarte puțin timp vor veni cu soluții foarte concrete”, a spus Klaus Iohannis.
Comentarii
  • Tot la aia care au le dați dar la vânzători poștași cei din categorii inferioare nimic ……halal gândire, …doctorii au 7000 8000 lunar plus șpăgi ceilalți 1500 1800

  • Acuma spaga se numeste ,,bonus onorabil´´ ,un sistem corupt si spagar ,le e mai usor sa dea o spaga la doctori decit sa le asigure materialele necesare ca sa nu plece.

  • Stimați Politicieni de la PUTERE : indiferent ca vorbim de dl. Orban, dl. Rares, dl. Catu și exemplele pot continua alături de stimabilul / inegalabilul PARTENER dl. Klaus Werner sunt sigur ca ați studiat la școală câte ceva despre istoria ROMANIEI cei care ați fost. Și acum sa revenim la SUBIECT ” un BONUS CONSISTENT ” după cum auzim din partea celor care sunt convinși ca TOTUL este de VÂNZARE – Stimabililor VIAȚA NU ARE PREȚ, ați meditat profund și din colecția ” AL X-ULE PAS ” ați concluzionat ca dacă CORPUL MEDICAL DIN ROMANIA, primește un BONUS, își va pune VIAȚA pe tava pentru POLITICIENI ? Și dacă tot aminteam de ISTORIE, poate va aduceți aminte de o MARE PERSONALITATE – Regina Maria care pe lângă eforturile de a obține recunoașterea ROMANIEI de către EUROPA ( Bunica UNIUNII EUROPENE ) a fost ALĂTURI TRUP ȘI SUFLET ÎN RĂZBOI – atât pe câmpul e lupta cât și iN SPITALELE DE FRONT.
    AȘA CA MĂ GÂNDESC, CA ÎN LOCUL ” UNUI BONUS CONSISTENT ” CORPUL MEDICAL ( CEI DIN LINIA ÎNTÂI ) CUM SPUNEȚI DE FIECARE DATA DIN SPATELE BIROURILOR LUXOASE DEPARTE DE FRONT, ACEȘTI LUPTĂTORI AR AVEA NEVOIE DE ECHIPAMENTE DE PROTECȚIE în locul BONUSULUI DE EUROI ( cred ca îmi scapă ceva, în ROMÂNIA noi cei care muncim primim salarii în LEI ROMÂNEȘTI ??). DAR DACĂ NE UITAM CU MARE ATENȚIE LA REGINA MARIA, ACEASTA NU A OFERIT BONUSURI, DIN CONTRA A MERS PE FRONT LÂNGĂ CEI DIN LINIA INTAI ȘI ÎN SPITALE LÂNGĂ CEI BOLNAVI SAU RANITI ASTFEL ÎNCÂT ÎN FINAL AU ÎNVINS. POATE CA NU E TÂRZIU SA COBORÂȚI DIN DIVERSELE PALATE SAU VILE DE IZOLARE PE CÂMPUL DE LUPTA.
    ÎN FINAL CU SIGURANȚĂ DL. CATU VĂ FII FERICIT CU ÎNCADRAREA ÎN DEFICITUL DE 3 % și UE NU VA DECLANȘA PEDEAPSA PENTRU ROMANII.
    AȘA SA VA AJUTE DUMNEZEU SI SA AVEȚI GÂNDIRE PRACTICA CUM SE CERE DE LA PALAT.

Adauga un comentariu