Actualitate

Klaus Iohannis, conferință de presă după Summitul NATO- Live Video

Publicat: 05 dec. 2019

NATO a ajuns la 70 de ani, lucru notabil şi este important să subliniem că aceast alianata a rezistat foarte bine timp de 70 de ani. Premierul britanic s-a întrebat retoric oare ce face ca această alianţă să fie aşa puternică. Şi răspunsul a fost faptul că statele membre sunt democraţii consolidate.

Am avut discuţii la Summitul NATO despre împărţirea corectă a obligaţiilor, viitorul NATO şi câteva probleme mai concrete. Le voi menţiona pe scurt. În primul rând, împărţirea sarcinilor. Toată lumea a înţeles îs a cceptat că este nevoie ca toată lumea saplateasca mai mult pentru apărare. aAcea limita de 2% va fi atinsă de tot mai mulţi aliaţi. Acest lucru a fost clarificat şi nu a dus la controverse. (…) Am decis să solicităm secretarului general NATO să elaboreze liniile directoare ale unui proces de reflecţie care va duce la o strategie. Aceste chstiuni au fost foarte mult speculate şi pot spune că NATO a împlinit 70 de ani, este unită, puternică şi are un viitor foarte bună.

Am decis împreună ca şi spaţiul cosmic va face parte din preocuparea NATO pentru securitatea aliaţilor. Au fost discutate chestiuni legate de spaţiul Marii Negre dar şi planuri de intervenţie pentru flancul estic. Consider că acest Summit NATO a fost o reuşită şi pentru România. Noi ne-am atins obiectivele cu care am mers acolo”, a declarat Klaus Iohannis.loading...

Adauga un comentariu