Actualitate

Klaus Iohannis, declarații de presă după rezultatele alegerilor parlamentare 2020 – Live Video

Publicat: 07 dec. 2020
Klaus Iohannis da declaratii de presa
Klaus Iohannis, președintele Klaus Iohannis

Președintele României, domnul Klaus Iohannis, va susține luni, 7 decembrie a.c., ora 18:00, la Palatul Cotroceni, o declarație de presă.

Klaus Iohannis și liderul PNL, Ludovic Orban, au avut o întrevedere la Palatul Cotroceni, în contextul în care, potrivit rezultatelor parțiale, PSD a obținut cel mai mare număr de voturi la alegerile parlamentare.

Update: Conferința de presă a început.

„Alegerile s-au terminat și pot să trag primele concluzii. Mulțumesc tuturor celor care au votat. Vă garantez că fiecare vot va fi luat în considerare și contează. Participarea la vot a fost redusă și este foarte clar că sunt mulți români care fie nu au primit suficiente informații fie sunt nemulțumiți de mine, de partide, de întreaga clasă politică. Eu văd aceste lucruri. Aceste motive trebuie elucidate și sunt foarte hotărât să analizăm toate aceste chestiuni.

Rezultatele alegerilor arată că nu există un câștigător clar. PNL în 2016 obținuse 20% , acum are 25%, o creștere clară. USR a obținut în 2016 8%, a crescut la 15%. PSD avea în 2016 45% a scăzut dramatic la 29%
Este deci clară, dacă adunăm aceste rezultate, că partidele de centru dreapta au obținut peste 50% din voturi. Acesta a fost obiectivul meu și din acest motiv a trebuit să mă exprim un pic mai des în public. PSD poate în fine după un ciclu între de alegeri să rămână în afara deciziei politice.

Se cristalizează rapid o coaliție de centru dreapta care va putea propune un guvern de coaliție. Peste câteva zile voi convoca consultări pentru a găsi cea mai bună soluție pentru România. Noul guvern care va fi format va gesitona măsurile necesare în pandemie, va prezenta urgent măsuri de reformă mult așteptate, va gestiona campania de vaccinare și în cel mai scurt timp va prezenta un proiect de buget”, a declarat Klaus Iohannis.

Klaus Iohannis afirma pe 25 noiembrie că PNL și USR-PLUS vor guverna împreună.

„Mesajul meu este simplu: vor guverna împreună, iar ce numiți dumneavoastră contre este o nervozitate, o sensibilitate tipică pentru campania electorală. Nu toată lumea poate să rămână calmă. Câteodată, unii sar mai repede cu anumite mesaje, cu anumite acuzații, însă între PNL și USR există o apropiere care nu cred că trebuie să se bazeze neapărat pe simpatii între persoane, ci pe concordanță între valori și obiective de reformă. Și asta, evident, există”, spunea Klaus Iohannis.

Comentarii
  • Atunci la ce mai sunt voturile?Cel care este primul clasat trebuie sa dea premierul si majoritatea, mi se pare normal.Nu vine capuchehaia Iohanis sa stabileasca,pentru a-si da el importanta,mai mult decat se cuvine.Mai bine s-ar ocupa de neregulile privind dobandirea caselor si restituirea chiriei necuvenite. Daca incalca Constitutia,poate primeste o suspendare,pentru a avea timp sa rezolve si cu casele sale.

  • ba laba trista ce nu pricepi pzd-ul tau chiar daca a facut 30% nu poate forma SINGUR un guvern,trebuie sa aiba peste 50% ori celelalte partide au declarat ca nu se aliaza cu pzd-ul tau,se vor alia intre ele vor forma o majoritate si implicit un guvern.Cat de stabil va fi vom vedea pana atunci stai jos si suje-o.PS schimba placa sau canalul ca te-ai blocat pe case baga ceva cu Soros cu vanzatorul de copii si 5G

  • Pe tine nu te-a intarcat mata, de stai toata ziua si sugi ceva.Vorbeste de casele lui Iohanis si chiria pe care trebuie sa o plateasca conform hotararilor judecatoresti.Nu trebuie sa fii intr-un partid sa intelegi obligatiile conform hotararilor judecatoresti.In afara de ceea ce-ti spune Iohanis capuchehaia PNL,cel cu casele,Somerul Orban,Grinda,madam Lighean,turcana,cativa gropari etc. mai stii ceva?Daca astia sunt capetele PNL,ce pot sa cer de la tine?Stai in mocirla ta pe partea dreapta si fa ce stii mai bine porcule!

  • nu laba trista eu ti-am explicat cum sta cu guvernarea nu trebuie sa te aprinzi,stiu ca votantii pzd sant mai nescoliti ca sa folosesc un termen nu prea dur precum Caramitru,n-ai tu nici o vina ca te-ai nascut asa, nu putem fi egali cu totii,sper ca ai priceput acum caci se poate sta in opozitie si cu 30%,cat despre casele lui Iohanis mancatorul de copii,hitler si alte gogomanii de-ale tv-urilor unde belesti tu ochii ce sa-ti spun „”fericiti cei saraci cu duhul”

Adauga un comentariu