Actualitate

Klaus Iohannis, declaraţii de presă la Cotroceni: Presiune din ce în ce mai mare pe ATI – LIVE VIDEO

Publicat: 17 mart. 2021
Președintele Klaus Iohannis
Președintele României, Klaus Iohannis, va susține miercuri, 17 martie 2021, ora 17:10, la Palatul Cotroceni, o declarație de presă, anunţă Administraţia Prezidenţială

Președintele României, Klaus Iohannis, va susține miercuri, 17 martie 2021, ora 17:10, la Palatul Cotroceni, o declarație de presă, anunţă Administraţia Prezidenţială.

„PNRR urmează să fie supus aprobării executivului și trimis Comisiei Europene. Cele circa 30 miliarde euro reprezintă o șansă majoră pentru dezvoltarea României, o oportunitate care va permite economiei o rezistență sporită în cazul unei viitoare crize.

Totodată, este important să înțelegem că acest plan ne oferă cel mai bun context pentru realizarea reformelor amânate atâția ani care vor îmbunătăți viața de zi cu zi a fiecărui român. Vom pune un accent major pe sănătate, pe rețeaua de spitale, pe centre medicale integrate în zone rurale și vulnerabile. Dorim să alocăm pentru acest obiectiv 3 miliarde euro.

De asemenea, PNRR ne va permite să finanțăm dezvoltarea rețelei de autostrăzi. Ne propunem să alocăm pentru acest domeniu 4,5 miliarde euro. PNRR este o oportunitate extraordinară și pentru educația din România. Programul România Educată va primi 4 miliarde euro. Vom avea, astfel, școli sigure, curate, cu laboratoare.

Totodată, vom investi în dezvoltarea sistemelor de educație timpurie, dar și în pregătirea specialiștilor în domeniile viitorului. Educația din România nu își mai permite să piardă niciun copil. Digitalizarea este importantă pentru educație. Elevii, studenții și cadrele didactice trebuie pregătiți și sprijiniți să acceseze aceste instrumente digitale. Ne propunem să investim pentru asta 780 milioane euro.

România va investi în viitorul sustenabil

Europa se dezvoltă prin tranziție verde și digitalizare, iar România va investi în viitorul sustenabil. În asigurarea tranziției verzi menționez câteva proiecte. 1,3 miliarde euro alocate pentru diversificarea și multiplicarea surselor de energie regenerabilă. 1,5 miliarde euro pentru împădurire. 4 miliarde euro pentru combaterea secetei și inundațiilor. 5 miliarde de euro pentru dezvoltarea infrastructurii feroviare. Digitalizarea înseamnă mai puțină birocrație. Vom investi astfel în servicii digitale destinate cetățeanului.

Investițiile în mediul urban vor oferi un aer mai curat, spații verzi și spații regenerate. Se vor aloca 2,2 miliarde euro pentru reabilitarea termică a blocurilor și consolidarea clădirilor pentru cutremur. Se va spori accesul la canalizare. Investițiile propuse prin acest plan vor crea noi locuri de muncă în special pentru cei afectați de pandemie.

Fac un apel la autorități și la partenerii sociali să susțină acest efort integrat la nivel administrativ, instituțional sau privat.

Al doilea subiect la care o să mă refer pe scurt este situația epidemiologică actuală. Ne confruntăm din nou, din păcate, cu o etapă de creștere. E o presiune din ce în ce mai mare pe secțiile ATI. Acest nou val poate fi chiar ultimul fiindcă procesul de vaccinare este în plină desfășurare. Situația este încă sub control, dar lucrurile pot evolua rapid în sens negativ. Este nevoie de un nou efort național acum. Șansa de a scăpa de pandemie este cu fiecare zi mai aproape. Singurele măsuri eficiente au fost cele restrictive și imunizarea. Trebuie să luăm decizii informate. Până în acest moment, nu există motive să nu folosim toate vaccinurile aprobate la nivel european.

Dragi români, haideți să rămânem vigilenți și prudenți!”, a declarat președintele Klaus Iohannis.

Comentarii
  • Minunat!! Vezi sa nu dispara mormanul de parale, ca apa în nisip!! Țineți minte cifrele pe care le-a spus Marele Klaus și vedeți rezultatele! Dacă nu le vedeți, nu va mai lăsați manipulați, iar „președintele” este direct răspunzător!!

  • Programul Romania educata 4 miliarde de lei, pentru ca vrea Iohanis;probabil pentru a nu mai arunca paltonul pe capota masinii,pentru ca sluga nu reactioneaza la timp,pentru a nu mai sta cu curul pe Masa tacerii,sa stie sa respecte si votantii PSD,sau altor partide,etc.Unii au invatat aceste lucruri de acasa ,fara costuri suplimentare,altii vor bani pentru a fi civilizati.

  • Noroc de Comisia Europeana ca a dat acesti bani cu destinatii precise,altfel Iohanis ,Catu si Turcan palavrageau degeaba.Nu se mai aude nimic de mastile neconforme,se musamalizeaza tot,dar se vaieta ca niste babe de raspandirea bolii.Cine sa gandeasca Iohanis Catu,sau Turcan?Putin probabil.

  • Eu stiu ca aveti un adept din cloaca voastra care este de acord cu placuta suedeza,semn ca nu i-ar displace.Nu mai bine te duci in cloaca ta minoritara sa te simti bine,ca pe ceilalti marea majoritate,nu-i intereseaza.Asa ca spurcatule,nesatululule mergi in cloaca(familia)ta de idioti.

  • psd-ist asistat social care majoritate mai blegule de aia santeti pe tusa si o sujeti prin batista :)))) si da am o placere sa dau bota s-o suga la psd-ei ca tine oligofrenule!

Adauga un comentariu