Actualitate

Klaus Iohannis, declarații după ce Guvernul Dăncilă a fost demis

Publicat: 10 oct. 2019

Preşedintele Klaus Iohannis va face declaraţii de presă la Palatul Cotroceni, după aflarea rezultatului moţiunii de cenzură.

Preşedintele Klaus Iohannis va susţine joi, 10 octombrie 2019, ora 15:30, o declarație de presă la Palatul Cotroceni. Intervenţia preşedintelui vine la scurt timp după aflarea rezultatului moţiunii de cenzură.

În urma votului de astăzi a senatorilor și deputaților, reuniți în ședință comună, moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Viorica Dăncilă a trecut cu un număr de 238 de voturi pentru. De menționat că reprezentanții PSD au asigurat prezența, dar nu au votat.

REZOLVAT! Astăzi a câştigat România! Votul din 26 mai a fost respectat.

– Succesul moţiunii confirmă un proces care a început în 26 mai: intrarea în istorie a PSD.

– Felicit PNL pentru iniţiativa acestei moţiuni de cenzură, pentru efortul liderilor de a găsi sprijin pentru reuşita unui demers absolut necesar pentru România. Felicit şi celelalte partide de opoziţie care au pus umărul.

– Am reuşit să blocăm dezastrul PSD. Mă bucur că raţiunea a prevalat şi în Parlament s-a conturat o opoziţie care s-a implicat şi a arătat că poate lucra împreună pentru a da jos acest guvern dezastruos.

Orice zi cu Guvernul Dăncilă ar fi însemnat încă o zi pierdută.

– Mâine, începând cu ora 11.00, voi convoca consultări cu partidele.

– Cea mai bună soluţie pentru redarea legitimităţii parlamentului este întoarcerea la votul cetăţenilor, adică alegeri anticipate. Dar asta se face doar dacă există un consens al partidelor parlamentare.

Preşedintele Klaus Iohannis va susţine joi, 10 octombrie a.c., ora 15:30, o declarație de presă la Palatul Cotroceni. Intervenţia preşedintelui vine la scurt timp după aflarea rezultatului moţiunii de cenzură.

Moțiunea de cenzură a fost adoptată, joi, în plenul reunit al Parlamentului, fiind 238 de voturi „pentru”, patru „împotrivă” și trei voturi anulate, a anunțat senatorul PNL Marcel Vela, de la tribuna plenului Camerei Deputaților.

„Birourile permanente ale celor două Camere ale Parlamentului, în temeiul articolului 44, alineatul 4, din regulament, procedând la verificarea voturilor exprimate de deputați și senatori, prin vot secret, cu bile, am constatat următoarele:

Numărul total al deputaților și senatorilor 464. Numărul celor prezenți 399. Numărul total de voturi exprimate 245. Numărul de voturi anulate 3. Numărul total de voturi valabil exprimate 242 din care voturi pentru adoptarea moțiunii de cenzură 238. Voturi contra moțiunii de cenzură 4, abțineri zero. Moțiunea de cenzură se adoptă cu votul majorității deputaților și senatorilor, ceea ce reprezintă în prezent minimum 233 de voturi pentru. Ca urmare a faptului că din totalul de parlamentari au fost 399 prezenți, dintre care 238 au votat pentru, se constată că moțiunea a întrunit majoritatea pentru adoptare”, a afirmat Marcel Vela.loading...

Adauga un comentariu
Anunturi bzi.ro Adauga anunt gratuit