Actualitate

Klaus Iohannis, despre Spitalul Universitar de Urgenţă: „Exemplu pentru o reformă a sistemului de sănătate” – VIDEO

Publicat: 30 nov. 2020
Klaus Iohannis cu masca in timpul unei conferinte de presa
Președintele României, Klaus Iohannis

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat luni, după ce a efectuat o vizită la Spitalul Universitar de Urgenţă din Bucureşti, că unitatea medicală este „extraordinar de bine organizată” şi că îşi doreşte ca exemplul acesteia să fie folosit atunci când se va construi reforma sistemului de sănătate, după alegeri.

„Am văzut astăzi un spital extraordinar de bine organizat şi cu această ocazie, vreau să îi felicit pe cei doi medici care m-au însoţit, domnul manager, doamna director medical şi întreg personalul de aici. Un spital care a reuşit să pornească dintr-o situaţie complicată care a existat aici în luna martie şi să ajungă să funcţioneze perfect, cu toate că în spital sunt şi persoane fără COVID şi persoane cu COVID, au reuşit să separe fluxurile într-un mod remarcabil şi spitalul funcţionează acum aproape ca şi în condiţii fără pandemie. Este absolut remarcabil şi îmi doresc foarte mult ca acest exemplu să fie preluat şi mai departe, dar îmi doresc şi ca acest exemplu să fie folosit atunci când, împreună cu domnul ministru al sănătăţii, vom construi întreaga reformă a sistemului de sănătate după alegeri”, a afirmat preşedintele, în cadrul unei declaraţii de presă.

Reformă după alegerile parlamentare

El şi-a exprimat convingerea că după alegeri, cu sprijinul unei „noi majorităţi parlamentare”, va fi realizată o astfel de reformă.

„După alegeri – asta am mai spus-o şi sunt foarte hotărât să urmăresc, în continuare – după alegeri, cu o nouă majoritate parlamentară, cu un guvern sprijinit solid din Parlament, sunt convins că putem să punem pe picioare o astfel de reformă, care dă o cu totul şi cu totul altă faţă întregului sistem de sănătate din România. Însă, ce am văzut azi îmi confirmă, îmi reconfirmă a nu ştiu câta oară, că avem în spitalele noastre oameni foarte performanţi, foarte bine organizaţi, dedicaţi sută la sută muncii pe care o fac. Este o rază de lumină pe care o subliniez în mod expres astăzi şi îmi dă convingerea că vom reuşi să facem din sistemul de sănătate românesc un sistem notabil de performant pentru întreaga noastră regiune”, a susţinut Iohannis.

La începutul declaraţiei, el le-a urat „La mulţi ani” celor care îşi serbează onomastica, îndemnându-i în acelaşi timp să îşi îndrepte gândul şi spre cei care sunt bolnavi.

„Astăzi este sărbătoarea Sfântului Andrei şi cu această ocazie, daţi-mi voie să vă spun tuturor ‘La mulţi ani!’ şi să vă doresc multă sănătate. Este o sărbătoare specială pentru noi, românii, şi cu această ocazie, fiind o sărbătoare frumoasă, cred că este foarte bine să ne îndreptăm gândul şi spre cei care o duc mai rău decât noi. Mă gândesc în special, astăzi, la cei bolnavi, dar cu o notă foarte specială – şi de fapt asta am vrut să subliniez cu vizita mea de astăzi aici – mă gândesc la medici şi întreg personalul medical care se ocupă, se îngrijesc de oamenii bolnavi”, a spus el.





Adauga un comentariu