National

Klaus Iohannis, despre tânărul care a murit în așteptarea transplantului de plămâni

Publicat: 17 nov. 2020
Klaus Iohannis face declaratii de presa
Președintele României, Klaus Iohannis

Președintele Klaus Iohannis a spus, despre tânărul care a murit în așteptarea unui transplant pulmonar că este nevoie de o reformă profundă a sistemului de sănătate. Pentru că bărbatul putea merge în străinătate, Iohannis a spus că „se va documenta”.

Întrebat despre tânărul care a murit în așteptarea unui transplant pulmonar, Iohannis a spus că îi pare rău pentru acesta și că în România este nevoie de o reformă profundă.

„Evident o situație emoțională trage că îmi pare rău pentru acest tânăr. Tocmai de aceea este nevoie de o reformă profundă a sistemului de sănătate. Ambiția mea nu este să avem un sistem care îi transportă pe tinerii români bolnavi în străinătate ca să fie tratați acolo, ambiția mea este să avem un sistem de sănătate care îi tratează pe tinerii români bolnavi foarte bine aici, la noi în țară. Sistemul să fie atât de performant încât și medicii care au preferat să plece în altă parte să profeseze să se întoarcă și să profeseze în România”, a spus Klaus Iohannis.

Întrebat, în continuare, de ce i s-a refuzat dreptul la viață, câtă vreme autoritățile din Sănătate ar fi putut face demersuri pentru ca acestui tânăr să i se facă transplantul în țară, Iohannis a răspuns sec: „Mă voi documenta în această speță”.

Ionuț Anghel, tânărul de 35 de ani, din Focșani, care aștepta un transplant de plămâni, a murit pentru că România încă nu a încheiat o convenție cu o clinică din străinătate, unde ar fi putut avea loc intervenția salvatoare. Toți miniștrii Sănătății și Agenția Națională de Transplant i-au promis târnărului ajutor, însă acesta nu a mai venit.

Comentarii
Adauga un comentariu