National

Klaus Iohannis discută cu premierul și cu miniștrii despre redeschiderea școlilor pe 8 februarie 2021

Publicat: 14 ian. 2021
Klaus Iohannis
Klaus Iohannis

Klaus Iohannis a stabilit azi o întâlnire la Cotroceni cu premierul Florin Cîțu, precum și cu mai mulți miniști, pentru a discuta despre posibilitatea redeschiderii școlilor pe 8 februarie.

Klaus Iohannis, împreună cu Florin Cîțu, dar și cu ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, șeful DSU, Raed Arafat, vor discuta despre cum va decurge al doilea semestru din anul școlar 2020 – 2021.

Astăzi ar putea fi anunțată vestea importantă pentru elevi și părinți.

Anunț pentru toți elevii! Klaus Iohannis va lua astăzi decizia

Joi, 14 ianuarie, autoritățile ar putea lua o decizie privind modul în care vor fi desfășurate cursurile școlare după 8 februarie. Pe 8 februarie 2021, începe al doilea semestru din acest an școlar. La Cotroceni are loc o întâlnire pe această temă, la care președintele Klaus Iohannis a invitat mai mulți reprezentanți ai Guvernului.

Întâlnirea va începe la ora 16.00.

Discuția vizează situatia unităților de învățământ din România și conditiile în care se vor desfășura cursurile din semestrul al doilea.

La Cotroceni au fost invitați inclusiv reprezentanți ai Institutului Național de Sănătate Publică, pentru a stabili dacă elevii sunt în siguranță în școli.

În urma discuțiilor, se va stabili sub ce formă vor avea loc cursurile, iar dacă elevii vor reveni la activitatea fizică în clase, cum se va proceda.

Ministerul Educației: trei scenarii pentru revenirea fizică a elevilor la școală din 8 februarie
În cazul în care elevii vor reveni în bănci, scenariile luate în calcul sunt următoarele

1. Copiii se întorc în clase în grădinițe și ciclul primar, acestea fiind ciclurile de învățământ cel mai dificil de abordat prin școala online.

2. Se întorc fizic la ore preșcolarii, elevii din ciclul primar și elevii de anii terminali, care au de susținut Evaluarea Națională și Bacalaureatul.

3. Toți elevii să revină în clase dacă rata de incidență a infectărilor va scădea. În localitățile cu rata de infectare mai mică, cursurile cu elevi în clase ar putea reîncepe mai repede.

Aceste scenarii implică un nou ordin comun între ministerele Educației și Sănătății, care trebuie să fie elaborat până la finalul lunii ianuarie.

Vom reveni cu informații după discuțiile purtate la Cotroceni, între Klaus Iohannis, Florin Cîțu, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu și șeful DSU, Raed Arafat. Întâlnirea are loc pe 14 ianuarie, ora 16:00.

Adauga un comentariu