National

Klaus Iohannis îi îndeamnă pe români să meargă la vot

Publicat: 27 sept. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Klaus Iohannis îi îndeamnă pe români să meargă la vot

Alegerile locale au loc azi, 27 septembrie. Oamenii au inceput sa voteze începând cu ora 07:00, iar sectiile de votare vor fi deschise pana la ora 21:00. Scrutinul va fi unul inedit, având în vedere că se desfășoară într-o perioadă destul de dificilă, în care omenirea continuă să fie pusă la încercare și să fie amenințată de noul virus. Astfel, vom fi nevoiți să respectăm mai multe reguli, pentru a ne asigura că situația nu scapă de sub control. În acest context, Klaus Iohannis le-a transmis românilor un mesaj special înainte de vot, prin care i-a îndemnat să meargă să-și aleagă preferatul.

Klaus Iohannis încurajează oamenii să iasă la vot

Klaus Iohannis le-a transmis oamenilor un ultim mesaj înainte de alegerile locale. Astfel, președintele țării îi îndeamnă pe oameni să meargă la alegerile locale care au loc azi, 27 septembrie. El le-a comunicat tuturor că este nevoie ca fiecare să-și exercite dreptul la vot și să aleagă persoana care crede că îi va reprezenta cel mai bine și le va dezvolta localitatea din care provin.

În plus, Iohannis susține că doar de noi depinde pe cine alegem să ne modernizeze școlile sau spitalele și să ducă la un alt nivel locul din care provenim. Cât despre siguranța de a merge la vot în aceste vremuri dificile, el crede că nu se va întâmpla nimic și riscurile vor fi reduse la zero dacă respectăm regulile de bază pe care autoritățile le-au impus.

„Dacă toată lumea va respecta câteva reguli de bază care se rezumă la purtarea corectă a măștii de protecție, păstrarea distanței, evitarea aglomerărilor, igiena mâinilor și dezinfectarea obiectelor folosite în comun, atunci riscul infectării în secțiile de votare este redus la minimum. De aceea, vă încurajez, dragi români: mergeți la vot în număr cât mai mare și alegeți-i pe cei care pot să facă ceva pentru dezvoltarea orașului sau a comunei în care trăiți.”, a spus Klaus Iohannis.

Și medicul Virgil Musta îi încurajează pe oamenii să meargă la vot, deși pot fi speriați de această perioadă dificilă. Astfel, la fel ca președintele, sugerează respectarea măsurile impuse de autorități, pentru a prevemi riscurile. Masca de protecție trebuie purtată în mod corect, să acopere nasul și gura. De altfel, este necesară dezinfectarea mâinilor înainte și după vot și respectarea distanțării sociale atât în secția de vot, cât și în afara ei, pe drumul spre aceasta.

 

Adauga un comentariu