Actualitate

Klaus Iohannis îl soma pe Victor Ponta să participe la o dezbatere, acum o refuză

Publicat: 12 nov. 2019
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Klaus Iohannis îl soma pe Victor Ponta să participe la o dezbatere acum o refuză

Klaus Iohannis îl soma pe Victor Ponta Este fără precedent în istoria României! Un candidat la cea mai înaltă funcţie din statul roman refuza pur şi simplu să participe la o dezbatere electorală. Klaus Iohannis a anunţat, prin şeful de campanie, că ar fi inoportuna o dezbatere electorală. Nu de aceeaşi părere era şi în 2014, atunci când actualul preşedinte îl somă public pe Victor Ponta să participe la dezbateri. În 2014, Klaus Iohannis îl somă public pe Victor Ponta să poarte negocieri cu membrii staff-ului sau pentru a găsi un ”teren neutru” unde să existe o dezbatere. Preşedintele tarii aprecia atunci că aceasta ar fi singura variantă corectă, acum este de altă părere.

Klaus Iohannis îi transmitea lui Victor Ponta să aibe curajul să îl înfrunte în public, într-o dezbatere electorală. Preşedintele tarii aprecia că niciun candidat nu trebuie să pornească cu un avantaj ilegitim.

Klaus Iohannis îl soma pe Victor Ponta „Constat că domnul Victor Ponta îşi menţine aceeaşi atitudine arogantă cu care ne-a obişnuit şi în ceea ce priveşte organizarea unei dezbateri electorale atât de necesare şi aşteptate de către toţi românii interesaţi să afle proiectele celor doi candidaţi rămaşi în cursa pentru Palatul Cotroceni.

Domnul Ponta şi-ar dori ca dezbaterile să aibă loc într-un format stabilit de către echipa sa, cu moderatorii şi temele sale preferate. Acest lucru este inadmisibil într-o democraţie consolidată. Nu poate decide un singur candidat detaliile şi condiţiile în care ar urma să se desfăşoare o astfel de dezbatere electorală. Temele se stabilesc în mod firesc prin negociere de către echipele de campanie ale ambilor candidaţi intraţi în turul doi şi nu se transmit prin fax de către un candidat care a stabilit deja ordinea şi conţinutul întrebărilor.

Eu şi echipa mea nu avem cum să girăm un astfel de comportament nedemocratic şi prin urmare nu putem accepta un simulacru de dezbatere, care nu este echitabilă pentru toate părţile implicate”, susţinea Iohannis atunci.

În schimb, în 2019, Klaus Iohannis refuza orice fel de dialog. Să pornească actualul preşedinte cu… un avantaj ilegitim?

Adauga un comentariu