Actualitate

Klaus Iohannis îl susţine în continuare pe Florin Cîțu: „Premierul nu are motive să demisioneze sau să fie demis”

Publicat: 22 sept. 2021
președintele Klaus Iohannis îi dă un document premierul Florin Cîțu
Preşedintele Klaus Iohannis nu crede într-o eventuală demitere a Cabinetului condus de Cîțu după cele două congrese şi consideră că premierul poate conduce Executivul mai departe până la următoarele alegeri

Preşedintele României, Klaus Werner Iohannis, îl apără în continuare pe prim-ministrul Florin Vasile Cîţu, despre care afirma că nu are absolut niciun motiv care să-l facă să demisioneze din funcţie sau să fie dat afară.

Mai mult decât atât, şeful statului român a mai anunţat, într-o vizită la New York, că va merge sâmbătă, 25 septembrie 2021, la congresul Partidului Naţional Liberal, la care se va tranşa războiul total pentru şefia formaţiunii politice.

Astfel, preşedintele nu crede într-o eventuală demitere a Cabinetului condus de Cîțu după cele două congrese şi consideră că premierul poate conduce Executivul mai departe până la următoarele alegeri.

„Îl încurajez pe Florin să continue şi să nu se teamă şi pe liberali să rămână la guvernare. (…) Florin Cîţu nu are motive să demisioneze sau să fie demis”, a spus preşedintele Klaus Iohannis.

Situaţia voturilor înainte de Congresul PNL

De precizat este faptul că președintele va participa la Congresul PNL de sâmbătă, 25 septembrie, unde va fi ales noul președinte al Partidului Naţional Liberal.

În prezent, toate organizațiile liberale trimit la centrul voturile pentru moţiunea pentru care își exprimă susținerea.

Situația voturilor arată ce se va întâmpla în acest weekend la congresul PNL 25 septembrie 2021.

Procentajul de voturi

Pentru moțiunea lui Florin Cîțu – 3.164 de voturi

Pentru moţiunea lui Ludovic Orban – 769 de voturi

Vot pentru ambele moțiuni, ceea ce permite statutul din Partidul Național Liberal – 1.068

Astfel, nu mai puţin de 63,27% votează pentru moţiunea lui Florin Cîţu. De asemenea, 15,38% votează pentru moţiunea lui Ludovic Orban şi 23.36% vot pentru ambele moțiuni.

Cu alte cuvinte, organizaţiile lasă la libertatea celor care participă la Congresul PNL din 25 septembrie 2021 cum să voteze.

Comentarii
  • Dupa Iohanis, nu-i nici o problema daca un premier sau un presedinte de judet este slab.Sa stea pe post in continuare fara nici o retinere,prostia este compatibila cu postul.

Adauga un comentariu