Actualitate

Klaus Iohannis: „În acest moment nu discutăm despre lockdown, ci căutăm soluții”

Publicat: 21 oct. 2020
Klaus Iohannis arată cu mâna
Preşedintele Klaus Iohannis

Președintele Klaus Iohannis a vorbit, miercuri, într-o conferință de presă, la Palatul Cotroceni, despre posibilitatea închiderii țării pentru o perioadă de două săptămâni.

„În acest moment nu discutăm despre lockdown, ci căutăm soluții. În definitiv este nevoie oricât de îngrijorați am fi, și eu sunt foarte îngrijorat, de a găsi un fel de a continua. Fără alegeri, nu există democrație. Trebuie să avem grijă să creștem numărul de locuri de la ATI.

A închide țara nu este o soluție. o închidem pentru 2 săptămâni și apoi ce facem: Trebuie să găsim un just echilibru.

Ne vom întoarce la normalitate dacă avem grijă acum și dacă oamenii de știință vor găsi un vaccin foarte repede”, a spus Klaus Iohannis.

Klaus Iohannis susține în continuare organizarea alegerilor parlamentare, în ciuda creșterii numărului de cazuri COVID-19

Klaus Iohannis nu a renunțat la organizarea alegerilor parlamentare. Astfel că, în ciuda pandemiei provocate de noul coronavirus, alegerile se vor desfășura în data de 6 decembrie 2020.

„Alegerile parlamentare au fost stabilite conform legii și vor avea loc în 6 decembrie. În gestionarea pandemiei parlamentul a adoptat o lege specială, iar Guvernul și autoritățile locale gestionează acest proces”, a declarat Klaus Iohannis într-o conferință de presă.

Președintele nu susține testarea în masă

Președintele Klaus Iohannis a explicat că nici nu se pune problema pentru testarea în masă a populației pentru Covid-19, asta pentru că România nu are capacitatea de a face sute de mii de teste din lipsă de personal și aparatură.

”În primul rând, România nu are capacitatea pentru testare foarte, foarte mare. Testarea în masă ar presupune sute de mii de teste și nu avem capacitatea, nici personalul pentru așa ceva. Nici nu este recomandată testarea în masă. Acest procedeu este recomandat de unii care vor să pară interesanți.

Faptul că am ajuns la 37.000 de teste este de apreciat, având în vedere de unde am plecat.”, a spus Klaus Iohannis.

 

Adauga un comentariu